avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau concediere?

buna ziua!
tocmai am iesit din sedinta care s-a tinut la locul meu de munca unde am fost anuntati ( 50 angajati ) ca firma se inchide, dar vom fi cu totii angajati in alta firma ( acelasi patron ). am fost "rugati" sa ne scriem demisiile din care sa rezulte ultima zi de lucru 29.01.2009. ni s-a promis angajarea in noua firma incepand cu data de 02.02.2009. diferenta pt mine e urmatoarea: in prezent CIM prevede urmatoarele: indeterminat, salar brut 1750 lei, 8 ore/zi,drept la concediu de odihna 21 zile. mentionez ca sunt angajata din data de 09.04.2008. daca ma angajez din februarie CIM prevede urmatoarele: indeterminat, salar brut 1000 lei, 8/zi,concediu de odihna 21 zile/an. intrebarea mea este urmatoarea: de ce ni s-a cerut sa demisionam si nu ne face concedierea? de ce drepturi beneficiez in caz de concediere ( inchidere firma) ? daca obtin decizia de concediere am dreptul la somaj? cum se calculeaza si pt cat timp?
multumesc!
Ceva ma face sa cred ca "comunicarea deciziei de concediere" despre care spuneti ca vi s-a inmanat este decizia de concediere. In legatura cu preavizul, consider ca o asemenea oferta (de a nu veni la lucru) este in avantajul dvs, dar ar fi mai bine ca renuntarea expresa a angajatorului trebuie exprimata in scris (pentru a evita capcanele).

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ady09 ady09 va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. sunt angajat cu contract pe perioada determinata in cadrul unei primariii si mi s-a emis un preaviz de desfacere ... (vezi toată discuția)
Despre acordarea somajului adam cristina adam cristina Buna Ziua M-am angajat in 14.08.2006 pana in 01.01.2008 cand am ramas in concediu pentru cresterea copilului timp de 3 ani ,iar firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ginastef77 ginastef77 Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Pe parcursul facultatii am fost angajata cu CIM la o societate care pe ultimele 24 ... (vezi toată discuția)