avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri medicale, ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica?

Detaliile concrete ale incidentului au fost descrise in mesajul anterior.
Imi pastrez parea.Loviri sau alte violente.Numarul de zile de ingrijiri medicale in cazul acestor fapte penale (Loviri sau alte violente;vatamare corporala;vatamare corporala grava) reprezinta temeiul legal in baza caruia se face incadrarea juridica a faptei.In cazul de fata este vorba de loviri sau alte violente (sub 20 zile ingrijiri medicale).Dar ramane de vazut daca procurorul va considera ca sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru existenta acestei infractiuni.

Cu respect,
exact asta am spus si eu, dar cred ca am detaliat prea mult si am pierdut esenta
Cu respect dar ptr. "lovire sau alte violente" nici nu e necesar certificatul medico-legal intrucat include si o palma la care nu ai cum sa iei ingrijiri medicale ca pana ajungi la medic se vindeca:))... conteaza celelalte probe din dosar... la o persoana fara antecedente penale e clar 18 ind. 1 si amenda administrativa dar la un recidivist exista posibilitatea de a lua maximul amenzii penale (datorita sporului ptr. recidiva) sau chiar inchisoare putina cat o fi (15 zile parca era minim) dar cu executare...
Multumesc pentru raspuns.Este pentru prima data cand sotul meu s-a trezit cu o astfel de problema,atacat fiiind de fratele meu,care si-a scos certificat medico-legal cu 5-7 zile.
Sotul meu nu are antecedente . Acel 18 ind 1 inseamna art 180 ,alin 1?Nu intra la alin 3,sub 20 zile ingrijiri medicale? Considerati ca in situatia data sotul va primi o amenda administrativa?
Am mai intrebat dar nu-s pe deplin lamurita.Sotul asteapta instiintarea scrisa privind rezolutia data de procuroul care l-a audiat acum 3 luni sau trebuie sa mearga el la politie si sa intrebe ce rezolutie s-a dat?
Acel 18 ind 1 inseamna art 180 ,alin 1?

Nu
Art. 18 indice 1. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

În cazul faptelor prevazute în prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute în art. 91.

Art. 91. - Sanctiunile cu caracter administrativ

Când instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:

a) mustrarea;

b) mustrarea cu avertisment;

c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

Considerati ca in situatia data sotul va primi o amenda administrativa?

Eu nu as fi atat de sigur.

Sotul asteapta instiintarea scrisa privind rezolutia data de procuroul care l-a audiat acum 3 luni sau trebuie sa mearga el la politie si sa intrebe ce rezolutie s-a dat?

Trebuie sa astepte.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)