avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri medicale, ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica?

Detaliile concrete ale incidentului au fost descrise in mesajul anterior.
Eu am fost lovită de tata,frate și cumnata în stradă în jurul.orei 21:15 și am fost internată 12 zile,am purtat zi și noapte guler cervical,miau fracturat coloana cervicala,TCC etc iar apoi 30-35 zile medico legale,am deschis un ordin de protecție care a fost aprobat unde cei trei au făcut recurs,care ar fi pedeapsa acestora?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Îmi poate răspunde cineva? Mulțumesc anticipat

Princi a scris:

Eu am fost lovită de tata,frate și cumnata în stradă în jurul.orei 21:15 și am fost internată 12 zile,am purtat zi și noapte guler cervical,miau fracturat coloana cervicala,TCC etc iar apoi 30-35 zile medico legale,am deschis un ordin de protecție care a fost aprobat unde cei trei au făcut recurs,care ar fi pedeapsa acestora?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns

Bună seara !!!
Vin si eu cu o intrebare acum 3 luni am lovit cu pumnul un băiat moment în care a stat inconștient 3 ore .dupa care și-a revenit a stat internat în sp 14 zile acuzând ameteli si tulburări de vedere dupa externare a scos un certificat medico-legal de 35 zile ...
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau ce pot păți...
Mentionez ca sunt sofer pe tir căsătorit 2 copi minori și fara asemena incidente ...
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Matei Ovidiu, utilizator
Riscati o condamnare sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 193 alin. 2 c.p.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Buna ziua! Cine poate sa imi dea si mie un raspun....Am fost agresat de 4 indivizi am o coasta rupta maxilarul deplasat arcada cu tot cu pomete cu obrazul spart si hemoragie de sange la ochi am scos certificatul medicolegal si mi-au dat 8-9 zile asa scrie acum eu vreau sa stiu daca pot sa le fac ceva pot sai bag in puscarie sau doar o sa le dea amenda si probabil dosar peneal care ma poate ajuta cu un raspuns. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)