avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
Draga Andreea, in cea mai mare parte ai primit sfaturi pretioase. Mesajul tau nu ne spune insa unde se gaseste prietenul tau acum. Este in Turcia? sau studiaza in Romania?
O sa iti spun parerea mea:
1. casatoria civila poti s-o faci si in Turca si in Romania - va fi recunoscuta de cealalta tara. Oricum pentru a o face, ai nevoie de traducere si legalizare de documente in limba tarii in care se face casatoria (daca o faci in Romania, vei avea nevoie de documentele lui traduse si invers). Este bine sa faci prima casatoria civila - aceasta are putere de drept.
2. cea religioasa - este o optiune, nu este obligatorie. Poti sa n-o faci deloc sau poti s-o faci mai tarziu (cred ca asta nu-i va place lui daca este religios). Variantele sunt: poti sa treci tu la islamism sau el la crestinism. Este bine insa ca inainte de a face o astfel de alegere - sa studiati! Sfatul pe care l-ai primit si anume sa contactezi imamul din Bucuresti sau Constanta si sa discuti cu el sa vezi ce presupune a fi un bun musulm este un sfat foarte bun. Urmeaza-l! Religia musulmana, desi in general oamenii vad doar fanatismul, este o religie moderna (are numai 500-600 ani), il recunoaste pe Isus ca profet, asa cum este si Mahomed. Dar in orice fel de religie, nu principiile sunt periculoase, ci interpretarea oamenilor, ritualurile, obiceiurile lor. Este bine sa vezi si afli cum traieste familia lui, cat de deschisi sunt, cum este perceputa femeia in comunitatea lui, care este zona si obiceiurile zonei. Asa cum zicea altcineva mai sus - nu toti musulmanii sunt fanatici. Sa nu uitam ca ortodocsii sunt cei mai inflexibili cand e vorba de rituri :) ...
Nu te grabi si nu te lasa presata sa iei o decizie rapida! In rest iti doresc iubire si intelegere!
scuze Cristia 10...dar cu cine sa incheie casatoria? nu intelegeti ca nu o vrea de sotie ? Ozi buna si ratiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)