avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
multumesc tuturor pentru raspunsurile date cu siguranta sfaturile dumneavostra ma vor ajuta ..problema grava este ca sunt insarcinata, inca nu i-am spus despre sarcina, urmeaza sa fac asta ..el tot timpul in spune ca ne vom casatori ..nu stiu cum va reactiona atat el cat si familia lui nu stiu practic ce voi face si cum o sa ies din aceasta incurcatura ...va multumesc inca odata si sper ca bunul Dumnezeu sa ma ajute
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters259700, utilizator
Se vorbeste despre acest contract de casatorie pentru a se proteja de anumite neplaceri. Da, poate ca nu are valoare juridica, dar morala da! Un bun musulman respecta cele scrise.
Este totusi un contract care trebuie respectat.
İar la geamie hogea nu casatoreste fara certificat de casatorie. Nu doar pe vorbe.
Trec printr-o perioada foarte grea ..asa cum am spus prietenul meu este aici in Romania de trei ani ,iar noi suntem impreuna de doi ani si jumatate .. tot timpul a spus ca o sa ne casatorim ,eu am fost virgina dar acum cand am mai mare nevoie de el incerca sa fuga de responsabilitate.L-am anuntat ca sunt insarcinata in aproape 3 luni si nu a reactionat pozitiv.Spune ca nu se poate casatori asa ,ca parintii lui nu trebuie sa afle acest lucru ca nu vrea copii acum si asa mai departe.NU am sa renunt la acest copil indiferent de ce decizie va lua si sunt convinsa ca o sa accepte intr-un final .
:(
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
ContSters259700, utilizator
Cumplit. Ce spuneam...una se povesteste iar altul este adevarul. Daca el nu.l vrea e bine ca nu va incerca sa ti.l ia niciodata ( sa speram ca nu se va trezi mai tarziu ca este tata si ca are si drepturi). Putin complicat. Era bine sa nu crezi totate povestile. Ai posibilitatea sa.l intretii pe micut? cu respect si compasiune.
Clar. Fuge de responsabilitate, este deja casatorit. Punct. Scuza ca familia...etc...Care familie? Sotia si copiii?

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)