avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
Buna seara. Nu va luati dupa toate zvonurile. Musulmanii nu se roaga la Profetul Mohammad. ?n Turcia o femeie nu este obligata sa fie musulmana. Un barbat musulman se poate casatori cu o femeie crestina. ?ntai se face casatoria civila, preferabil in Romania sau la Ambasada Romaniei din Ankara, urmata de casatoria religioasa in fata unui ?mam, gen preot la crestini, intr-o moschee.
Ca mireasa, va trebuie un tutore musulman barbat din familie, dar fiind crestina, puteti alege un musulman nativ din tara, sau chiar ?mamul va poate fi tutore.
Veti incheia un contract de casatorie in care sotul se obliga sa va dea un fel d ezestre, in bani, bijuterii, casa, etc..care sa va apartina.
Tot in acel contract de casatorie veti specifica faptul daca va opuneti unei alte casatorii a sotului cu o alta femeie, religioasa, pentru ca civil nu are voie.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu domnul Muftiu al musulmanilor din Romania, Constanta pentru a va apara interesele.
Si nu mai aplecati urechea la toate zvonurile antimusulmane. Daca va aparati interesele si va iuiti, nu veti avea de suferit. Aveti numai grija in cazul unui divort, copiii avand religia tatalui, vor ramane la el. Acum nu suta la suta se intampla, dar in mare parte asa este. Deci mergeti direct la Muftiatul Roman sau la Geamia din Eroii Revolutiei Bucuresti, si intrebati direct. Vi s evor da sfaturi utile. Succes!
Casatoria in fata unui ?mam este binevenita, in fata lui Dumnezeu (Allah) veti fi sot si sotie, exact ca la crestini. Si protejeaza familia.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Draga Domnisoara. Desigur, iubirea...e cel mai frumos sentiment. Indraznesc, totusi - deoarece ati simtit nevoia sa cereti un sfat - sa insistati sa va casatoriti intai in Romania, civil.Apoi, desi imi e putin greu sa v-o spun, eu v-o spun totusi, cu speranta ca nu va fi cazul.... Iata, au fost cazuri, el marocan musulman, ea italianca. Nu a mers casnicia, si, in plus, cand italianca nu a fost de acord cu modul in care ii erau crescuti copii de familia lui, a incercat divortul. Dar nu a putut obtine copiii....La un moment dat i-a luat s a mers cu ei in Italia...Concluzia?...Proces: rapire de minori etc. Ce va sfatuiesc , deci? Sa va casatoriti mai intai civil in Romania, sa nu treceti la alta religie decat daca sunteti convinsa intim si poate ca, inainte de a va casatori sa incercati sa-i cunoasteti familia ...la ei acasa. Sunt musulmani si...musulmani. In rest, va doresc sa fiti fericita !
Am un cunoscut care s-a casatorit cu o musulmanca in Maroc si fara sa-si dea seama a pronuntat cuvintele prin care a devenit musulman, a primit si certificat cu numele lui de musulman. Sigur, pentru el asta nu a contat, a si divortat intre timp in Olanda, dar a avut niste certuri cu fratele fostei neveste ca de ce nu se ruga de cinci ori pe zi.

Ma rog, nu toti turcii sunt habotnici. Elita armatei turce se zice ca ar consta din atei. Alevitii sunt Islam-light, adica musulmani emancipati.

Numai musulmancele habotnice umbla cu capul acoperit, inainte femeilor turce nu le era permis accesul in universitatile turcesti si alte cladiri publice cu capul acoperit.

Nu stiu cum e in Turcia, dar am inteles ca in SUA anumiti preoti si pastori au dreptul de a incheia casatorii recunoscute legal.
mariana1956h a scris:

Dar poate reusiti sa faceti cununia religioasa in Romania si sa treaca el la ortodoxism! Nu stiu daca e posibil, dar presupun ca da.

Poate ne aratati si nou un musulman, trecut la ortodoxism.

Poate ne aratati si nou un musulman, trecut la ortodoxism.



Exista musulmani convertiti la crestinism.
De ce credeti ca musulmanii sunt chiar atat de rai? İar Turcia este o tara dezvoltata. Acolo ca femeie nu esti obligata sa fii ca in tarile in care se aplica Sharia la nivel de conducere. Daca nu cunosteti exact ce trebuie facut in cazul unei casatorii mixte, de ce speriati pe ceilalti cu acuze aduse impotriva celor din Maroc? Marocul nu este Turcia! Cate femei nu calatoresc in Turcia si sunt foarte respectate! Ca doresc ele sa poarte portul islamic, este cu totul altceva, nu ca li se impune. İsi respecta religia. De fapt, si crestinele ar trebui sa umble la fel. Acoperite. Fecioara Maria, care este respectata de musulmani foarte mult, incat este pomenita si in Sfantul Coran, apare acoperita in TOATE icoanele crestine, aproximativ ca musulmanele. Deci, de ce atata dezinformare?

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)