avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
Poti divorta oriunde, nu obligatoriu in locul unde te-ai casatorit. Dreptul international privat e foarte clar, divortul are loc la ultimul domiciliu comun al sotilor, indiferent de locul unde a fost realizata casatoria.
Domnişoară,

Din câte înţeleg eu, felul în care Dvs. percepeţi contextul în care vă aflaţi este unul extrem de formalist, exterior: "ce se face în situaţia x", "trebuie să îmi schimb religia ca să se întâmple y". Numai că treaba cu religia e cam la fel ca şi treaba cu dragostea: ţine mai puţin de forme exterioare decât de convingerea şi trăirea interioară. Ca urmare, dacă sunteţi cu adevărat creştină (adică dacă Îl mărturisiţi pe Hristos ca Dumnezeu şi doriţi să dobândiţi mântuirea promisă de El, dacă aveţi conştiinţa faptului că Paştele şi Crăciunul sunt mai mult decât nişte prilejuri de a mânca mai bine ca de obicei, dacă o cinstiţi pe Maica Domnului), atunci vă veţi gândi foarte bine înainte să luaţi decizia schimbării religiei, discutând mai degrabă cu un preot bun decât cu nişte jurişti şi gândindu-vă, printre altele, că nu vă veţi mai putea boteza copiii. Dacă însă creştinismul Dvs. este o simplă formă (adică dacă vi se pare că Dumnezeu e o "chestie" care te ajută "să ai noroc în viaţă" şi vă "scapă de duşmani", dacă sunteţi de părere că singura deosebire între ortodocşi şi musulmani este că noi mâncăm porc şi ei nu) atunci, oricum, orice aţi face în legătură cu povestea asta va fi tot de formă. Probabil că nici o bună musulmană nu aţi putea fi. Gândiţi-vă însă bine: viaţa este mult mai mult decât o formalitate, la fel şi Dumnezeu, iar trăitul şi crezutul "de formă" o să vă lase, peste nişte zeci de ani (când poate veţi înţelege mai bine cum stau lucrurile), un gust amar. Eu vă doresc să alegeţi în cunoştinţă de cauză, iar alegerea să vă facă într-adevăr fericită. Pe termen lung...
Da asa e, poti divorta oriunde, si drepturi "ai" doar ca nu intotdeauna le poti exercita. Din carti e frumos sa vorbesti mai ales cand nu faci parte din cealalta jumatate numerica a planetei care "trebuie sa se supuna".
Stimate domn Panoiu, domnisoara are nevoie doar de sfaturi juridice utile privind dreptul international, nu de chestii popesti, de mantuire a sufletului, etc. Nu aveti de unde sa stiti cat de credincioasa este. Si daca ar trece la İslam, care ar fi problema? Sa stiti ca un sot musulman nu isi obliga sotia crestina sa ii imbratiseze religia. Si sotul musulman respecta credinta crestina, prin preceptele coranice si prin Sunna. Deci, nu mai aruncati primul cu pietre. A vedea pilda din Biblie.
Are nevoie de sfaturi juridice, si consider ca nu este nevoie sa o inspaimantati cu iadul doar ca iubeste un OM care este de alta religie. Oare acela nu este tot om?
Referitor la Fecioara Maria, am mai spus inainte, este foarte respectata in İslam. Care va etse problema atunci? De ce nu pueti da sfaturi doar juridice, eventual religioase daca dumneavoastra cunoasteti İslamul ca sa o ajutati sa se decida?
Domnule Tarkan, felul in care te imbraci cand mergi la biserica nu are nicio legatura cu credinta. Un om crede pentru ca asta simte, nu pentru ca poata anumite haine.

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)