avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
Domnule Tarkan nu cumva una se povesteste si alta se intampla?
Parerea mea este ca mai intai domnisoara sa se convinga daca mai are si alte neveste. Daca nu vrea sa se casatoreasca in Romania inseamna ca nu esti singura. Zic sa ai mare grija ca nu te tine in relatie hartia sau contractul de casatorie. Gandeste-te cum poti iesi cand nu se mai poate continua. Pot sa marturisesc ca si prietenul meu e musulman si ne.am impartit teritoriul .Fiecare a mobilat cate o camera in functie de lumea din care vine .Fiecare are voie sa se roage in limba lui. Fara nicio problema. cu respect.
Cred ca daca veti citi primul meu mesaj, veti vedea ca am zis ceva despre contract de casatorie. Explica totul. İar in Turcia este interzisa poligamia. Cum sa aiba mai multe neveste?
Referitor la doamnele care intra in biserica decoltate, atrag privirile barbatilor care nu se mai pot ruga.
İar inaintea casatorie cu un cetatean musulman, li se cere un certificat de celibat.
Domnule Turkan barbatii cand merg sa se roage , sa se roage nu sa se uite in decolteul femeilor. Tocmai asta am zis si eu :nu se pot casatorii in romania daca nu au un certificat de celibat sau eventual o hot. de divort .in schimb in cazul casatoriei in moschee nu il intreaba nimeni pe barbat daca este celibatar sau nu.E o chestie de nuanta la care trebuie sa fiti foarte atenti daca nu cunoasteti nimic din dreptul musulman. Si inca ceva ce nu prea se stie: exista posibilitatea sa semnati un contract de casatorie pe termen determinat si atunci va vede Dumnezeu.........cu respect.
Nu inteleg de ce vorbiti atat despre casatoria la moschee, in fata legii turce si române aceasta nu are nici o valoare legala.

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)