avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 C.p.p.)

buna ziua,

Am o sentinta din partea judecatoriei sector 4 :

Solutie: Admite excepţia tardivităţii introducerii plângerii, excepţie invocată din oficiu. În baza art. 278 indice 1 alin. 8 lit. a C.pr.pen., respinge plângerea formulată de petenta P.T. ca tardiv introdusă.
Menţine ordonanţa procurorului de caz din data de -.-.2011 pronunţată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. x/P/x, precum şi ordonanţa prim-procurorului aceluiaşi parchet nr. x din data de -.-..2012.
În baza art. 192 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenta la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi .-.-2012.


Am facut plangere impotriva ordonantei date de parchet , mi-au trimis raspuns dupa 2 luni de zile, apoi am facut plangere catre judecatoria sect 4 asupra ordonantei date de parchet, plangere in care am scris :

"Domnule Presedinte va rog sa luati in considerare urmatoarele :
 termenul de 20 de zile , la care se refera art. 2781, alin. 2 din Cpp, nu este unul procedural, astfel cum este definit de art. 185 din acelasi act normativ si ca atare, nu opereaza tardivitatea prezentei plangeri.
 de asemenea, daca s-ar aprecia ca pentru procuror termenul de 20 de zile pentru solutionarea plangerii, este un termen de recomandare , iar pentru parte un termen de decadere, s-ar impune obligatii disproportionate.
 CEDO a decis in jurisprudenta sa ca efectivitatea dreptului la acces la un tribunal impune ca exercitiul acestuia sa nu fie afectat de existenta unor obstacole sau impedimente de drept sau de fapt, ce ar fi de natura sa-i puna in discutie insasi efectivitatea. "

In instanta, judecatorul a respins plangerea, am ramas cu cazier judiciar, amenda judiciara 450 de ron plus cheltuieli de judecata.

Doresc sa stiu daca aceasta solutie data de judecatoria sector 4 mai poate fi atacata prin orice alta cale, sau daca mai pot face o plangere catre ministerul justitiei sau o alta institutie- si nu consider ca exagerez , nu e vb de amenda , e vorba ca m-au luat de pe strada, m-au dus la sectia de politie, mi-au spart telefonul, astfel nu am putut suna pe nimeni, si apoi PRESIUNE de catre domnii agenti de parca instrumentau cazul secolului - o plangere pentru distrugere, un tanar m-a acuzat ca i-am zgariat masina.
In loc sa vada ce s-a intamplat, am ajuns sa ma tocmesc cu domnii agenti sa platesc Pagubitului daune, caci " e mai bine decat sa ajungi la puscarie" .
Declaratiile date la politie de catre pagubit si alti doi martori ai sai, sunt copiate una dupa alta, sunt pregatite de acasa, poate cu o zi inainte de a intra in vizorul lor ca potentiala victima.

Mai nou politia romana instrumenteaza plangeri ca sa tocmeasca intelegeri intre parti, cine stie, poate isi iau si un comision de buni JUDECATORI ce sunt ei.


Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters257326, utilizator
opinia prezentata de catre dvs este una minoritara DAR atit timp cit este irevocabila nu mai exista decit caile extraordinare de atac. fiind opinie minoritara, exista sanse f mari sa va fie respinsa calea extraordinara de atac.
in acest ultim caz, cel mai bine este sa discutati cu un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Niciun judecator nu ar fi respins plangerea ca tardiva, daca Parchetul nu facea dovada ca v-a fost comunicata solutia prim procurorului! Termenul nu se calculeaza de cand "ar fi trebuit sa primiti comunicarea" (asa cum spune un coleg), ci de cand se face dovada comunicarii. Am vazut cazuri de plangeri admise de instanta si dupa doi ani, pt ca Parchetul nu a putut face dovada comunicarii.
Nu e vorba despre o amenda penala, ci de una administrativa (avand in vedere ca solutia a fost de netrimitere in judecata -art.10 lit.b ind.1.
Daca solicitati cazierul pentru a obtine permis de conducere, nu va aparea in cazier, ci doar daca veti mai comite o alta fapta, iar politia va cere cazierul.
Presiune pe o pensionara de 62 de ani, care a zgariat o masina????=D>. Tare de tot!
Solutia este definitiva si nu mai aveti alta cale de atac, iar cine va spune ca aceasta hotarare se poate ataca cu o cale de atac extraordinara, sa nu-l credeti si sa-i spuneti sa mai citeasca.!
matahachiro a scris:

opinia prezentata de catre dvs este una minoritara DAR atit timp cit este irevocabila nu mai exista decit caile extraordinare de atac. fiind opinie minoritara, exista sanse f mari sa va fie respinsa calea extraordinara de atac.
in acest ultim caz, cel mai bine este sa discutati cu un avocat.



Teoretic.... as putea cere revizuirea ca si cale extraordinara de atac, in baza :
"Revizuirea: Cale extraordinara de atac care se poate exercita pentru urmatoarele motive:
d) un membru al completului de judecata, procurorul, ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere;
* motivele prevazute la lit. b, c trebuie sa fi contribuit la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice."

...ma gandesc ca in cercetarea acestei cauze se pot identifica cu siguranta si alte cazuri asemanatoare instrumentate de aceleasi persoane de ancheta, cazuri cu aceeasi parte vatamata .

ramane la obligatia mea sa dovedesc aceste infractiuni comise de organele de ancheta sau este sub raspunderea instantei de judecata sa verifice cele invocate de mine?

... SI am observat totodata ca aceasta cerere de revizuire se adreseaza - procurorului de la parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza in prima instanta, BANUIESC ca e acelasi care mi-a respins plangerile de doua ori .
@anatiti, eu am spus că alternativa , în lipsa posibilităţii de a vea avocat, ar fi consultarea legii, pentru ca măcar să cunoşti termenele , pentru a nu le pierde. Si alte lucruri care, dacă nu sunt cunoscute, chiar dacă ai dreptate, pot conduce la imposibilitatea dovedirii faptului că ai dreptate. .

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)