avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 C.p.p.)

buna ziua,

Am o sentinta din partea judecatoriei sector 4 :

Solutie: Admite excepţia tardivităţii introducerii plângerii, excepţie invocată din oficiu. În baza art. 278 indice 1 alin. 8 lit. a C.pr.pen., respinge plângerea formulată de petenta P.T. ca tardiv introdusă.
Menţine ordonanţa procurorului de caz din data de -.-.2011 pronunţată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. x/P/x, precum şi ordonanţa prim-procurorului aceluiaşi parchet nr. x din data de -.-..2012.
În baza art. 192 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenta la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi .-.-2012.


Am facut plangere impotriva ordonantei date de parchet , mi-au trimis raspuns dupa 2 luni de zile, apoi am facut plangere catre judecatoria sect 4 asupra ordonantei date de parchet, plangere in care am scris :

"Domnule Presedinte va rog sa luati in considerare urmatoarele :
 termenul de 20 de zile , la care se refera art. 2781, alin. 2 din Cpp, nu este unul procedural, astfel cum este definit de art. 185 din acelasi act normativ si ca atare, nu opereaza tardivitatea prezentei plangeri.
 de asemenea, daca s-ar aprecia ca pentru procuror termenul de 20 de zile pentru solutionarea plangerii, este un termen de recomandare , iar pentru parte un termen de decadere, s-ar impune obligatii disproportionate.
 CEDO a decis in jurisprudenta sa ca efectivitatea dreptului la acces la un tribunal impune ca exercitiul acestuia sa nu fie afectat de existenta unor obstacole sau impedimente de drept sau de fapt, ce ar fi de natura sa-i puna in discutie insasi efectivitatea. "

In instanta, judecatorul a respins plangerea, am ramas cu cazier judiciar, amenda judiciara 450 de ron plus cheltuieli de judecata.

Doresc sa stiu daca aceasta solutie data de judecatoria sector 4 mai poate fi atacata prin orice alta cale, sau daca mai pot face o plangere catre ministerul justitiei sau o alta institutie- si nu consider ca exagerez , nu e vb de amenda , e vorba ca m-au luat de pe strada, m-au dus la sectia de politie, mi-au spart telefonul, astfel nu am putut suna pe nimeni, si apoi PRESIUNE de catre domnii agenti de parca instrumentau cazul secolului - o plangere pentru distrugere, un tanar m-a acuzat ca i-am zgariat masina.
In loc sa vada ce s-a intamplat, am ajuns sa ma tocmesc cu domnii agenti sa platesc Pagubitului daune, caci " e mai bine decat sa ajungi la puscarie" .
Declaratiile date la politie de catre pagubit si alti doi martori ai sai, sunt copiate una dupa alta, sunt pregatite de acasa, poate cu o zi inainte de a intra in vizorul lor ca potentiala victima.

Mai nou politia romana instrumenteaza plangeri ca sa tocmeasca intelegeri intre parti, cine stie, poate isi iau si un comision de buni JUDECATORI ce sunt ei.


Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters257326, utilizator
Persoana respectiva are dreptul la un avocat din oficiu, daca nu-si permite unul platit.
Ea trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru o consultatie juridica, cum ar fi venitul lunar.
buna ! eu nu prea am inteles nimic aici , pot doar sa spun ca eu am facut plangere impotriva rezolutiilor procurorului si prim- procurorului...avocata paratului a cerut sa nu se ia in considerare plangerea deoarece am depasit termenul,,,,am avut avocat si o hartie de la posta cu data cand am ridicat instiintarea iar judecatorul a spus ca nu am depasit termenul deoarece nu decurg liniar cele 20+ 20 de zile,,,,si eu am termen sa depun plangerea in 20 de zile de la data de la care am luat la cunostinta cu conditia sa am dovada de la posta ,,,,,daca mergeam cu data de pe instiintare - cele 20 de zile erau trecute cu 2 saptamani deoarece actele au stat la posta - ei neavand interes sa le aduca,,,,,am fost eu la parchet si am intrebat de dosar si '' aia '' de acolo s-a enervat si a zis sa astept raspunsul acasa ca ei au trimis raspunsul de 2 saptamani ....nu a vrut sa imi arate raspunsul pana cand m-am enervat si am zis ca are datoria sa imi arate dosarul si raspunsul,,,,,,am gasit la posta scrisoarea recomandata si scria pe ea ca sa am dovada primirii,,,asa ca am cerut o adeverinta de la posta cu data ridicarii de mine , pe care am atasat-o la plangerea depusa la judecatorie,,,,
salut.
este f simplu ce ai de facut, plateste amenda, altfel o sa ajungi sa dai banii pe calmante, sau mai grav, sa te internezi pe undeva. pasul urmator, te ''achiti'':offtopic: si de pagubit, astfel incat sa nu mai ai nimic pe suflet...
Nu este drept dar...legea poate ca nu e mereu dreapta.
Ar fi fost normal sa se prevada o amenda pentru cel care trebuia sa raspunda in termen.legal si o sanctiune pentru cel care s-a plans la instanta...
Ar fi fost legal daca asa prevedea legea...
Procurorul are termen 20 de zile sa raspunda plangerii inaintate lui sub sanctiunea ca dumneavoastra va este deschisa calea de atac catre instanta de judecata daca el, procurorul nu se pronunta inauntrul acestui termen. Va fi sanctionat pentru asta! Mai apoi, pe inscrisul de la Parchet trebuie sa aveti mentionat intervalul de timp in care puteti ataca la instanta! Nu puteti spune ca nu stiati de cele 20 de zile. Cat despre posibilitatea atacarii prin recurs a sentintei de la instanta unde ati introdus plangerea in temeiul art 278^1 CPP, in prezent nu poate fi atacata! Dar in curand va fi deschisa calea de atac a recursului deoarece legislatia europeana prevede si impune ca orice sentinta trebuie sa aiba deschisa cel putin o cale de atac. Speta dvs este una minuscula. Pe aceasta tema se duce o lupta crancena in ce priveste un anumit combinat . Daca aveti posibilitati puteti apela la un avocat care va poate reprezenta la CEDO.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)