avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 C.p.p.)

buna ziua,

Am o sentinta din partea judecatoriei sector 4 :

Solutie: Admite excepţia tardivităţii introducerii plângerii, excepţie invocată din oficiu. În baza art. 278 indice 1 alin. 8 lit. a C.pr.pen., respinge plângerea formulată de petenta P.T. ca tardiv introdusă.
Menţine ordonanţa procurorului de caz din data de -.-.2011 pronunţată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. x/P/x, precum şi ordonanţa prim-procurorului aceluiaşi parchet nr. x din data de -.-..2012.
În baza art. 192 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenta la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi .-.-2012.


Am facut plangere impotriva ordonantei date de parchet , mi-au trimis raspuns dupa 2 luni de zile, apoi am facut plangere catre judecatoria sect 4 asupra ordonantei date de parchet, plangere in care am scris :

"Domnule Presedinte va rog sa luati in considerare urmatoarele :
 termenul de 20 de zile , la care se refera art. 2781, alin. 2 din Cpp, nu este unul procedural, astfel cum este definit de art. 185 din acelasi act normativ si ca atare, nu opereaza tardivitatea prezentei plangeri.
 de asemenea, daca s-ar aprecia ca pentru procuror termenul de 20 de zile pentru solutionarea plangerii, este un termen de recomandare , iar pentru parte un termen de decadere, s-ar impune obligatii disproportionate.
 CEDO a decis in jurisprudenta sa ca efectivitatea dreptului la acces la un tribunal impune ca exercitiul acestuia sa nu fie afectat de existenta unor obstacole sau impedimente de drept sau de fapt, ce ar fi de natura sa-i puna in discutie insasi efectivitatea. "

In instanta, judecatorul a respins plangerea, am ramas cu cazier judiciar, amenda judiciara 450 de ron plus cheltuieli de judecata.

Doresc sa stiu daca aceasta solutie data de judecatoria sector 4 mai poate fi atacata prin orice alta cale, sau daca mai pot face o plangere catre ministerul justitiei sau o alta institutie- si nu consider ca exagerez , nu e vb de amenda , e vorba ca m-au luat de pe strada, m-au dus la sectia de politie, mi-au spart telefonul, astfel nu am putut suna pe nimeni, si apoi PRESIUNE de catre domnii agenti de parca instrumentau cazul secolului - o plangere pentru distrugere, un tanar m-a acuzat ca i-am zgariat masina.
In loc sa vada ce s-a intamplat, am ajuns sa ma tocmesc cu domnii agenti sa platesc Pagubitului daune, caci " e mai bine decat sa ajungi la puscarie" .
Declaratiile date la politie de catre pagubit si alti doi martori ai sai, sunt copiate una dupa alta, sunt pregatite de acasa, poate cu o zi inainte de a intra in vizorul lor ca potentiala victima.

Mai nou politia romana instrumenteaza plangeri ca sa tocmeasca intelegeri intre parti, cine stie, poate isi iau si un comision de buni JUDECATORI ce sunt ei.


Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters257326, utilizator
Nu este nimeni sanctionat pentru ca nu raspunde in termen de 20 de zile.
Nici procurorul de caz si nici prim-procurorul...
multumesc pentru explicatii, de fapt pentru toate postarile ( chiar si cel cu calmantele, undeva pe acolo are si el dreptate)

logica mea este si ramane: am consultat si un avocat, nu ca nu as fi dorit sa ma reprezinte unul, dar onorariul de 1300 de lei pt un avocat este prea mare fata de cei 600 de lei pentru amenda.

pe instiintarile trimise de parchet datele nu sunt clare, ultima notificare impotriva careia am facut plangere, cea considerata ca fiind tardiva, scrie un cu totul alt termen de a depune contestatie (motivatia -formatul vechi al documentelor trimise de parchet)

nu contrazic pe nimeni care afirma ca multe s-au intamplat datorita absentei unei consilieri juridice, ci,interesul meu se indreapta catre aceste manevre pe care unii angajati ai politiei le desfasoara.
(nu este vorba de presiune pe o pensionara de 62 de ani care a zgariat o masina, dar poate cel de la sectie, ofiterul care instrumenteaza cazul te convinge sau mai bine zis este foarte convingator sa te intelegi cu ASA-ZISUL PAGUBIT, sa-i platesti daune, daune pe care ei si le impart apoi)

sper ca mirarea, sau amuzamentul unora ce au postat, sa nu se transforme in stupoare atunci cand se vor ivi, ei personal sau cunoscuti de ai lor cu astfel de incidente , cu astfel de specimene, angajati ai statului gata sa iti bage mana in buzunar mai rau ca sutii din piata.

pentru mine TOPIC INCHIS :) , inca o data multumiri pentru postari consilierilor de pe site !




































Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ContSters257326, utilizator
Daca ati zgariat masina trebuia sa-i platiti omului reparatia! Nu mai faceti presupuneri ca ar fi impartit politistii cu pagubitul eventualele daune. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Daunele se platesc in temeiul unor documente de reparatie, nu in parcarea din fata blocului. Ati scapat usor! Platiti amenda si nu mai savarsiti infractiuni, astfel nu veti avea nevoie de un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)