avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Il mostenesc pe sotul meu care a murit ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Il mostenesc pe sotul meu care a murit ?!

Sotul meu a murit acu-s 2 ani , iar acum sora lui vrea sa ia casa de la mn, unde am muncit 32 de ani , casa fiind intabulata pe socri , ei fiind in viata.. Mie chiar nu imi revine nimic dupa 32 de ani de stat in casa aceea, unde am muncit.adica ma poate arunca in strada? cred ca il mostenesc pe sotul meu nu.???
Cel mai recent răspuns: ContSters207149 , utilizator 16:56, 2 August 2012
pojoioana a scris:

Ei acum fac tot posibilul sa scoata succesiunea..Nu pot sa cred ca nu am nici un drept la casa unde am muncit 32 de ani .. Nu am nimic ..:( Ma poate da afara cand vor ei .. ?!


ati spus ca imobilul este intabulat pe socrii dvs! in cazul acesta socrii pot instraina cumnatei casa fara sa va intrebe pe dvs.
Ce succesiune sa scoata ? Dumneavoastra ca sotie trebuie sa faceti succesiunea insa spuneti ca nu aveti ce mosteni.....

Da, conform celor expuse de dvs. nu aveti niciun drept la mostenirea socrilor si nici copilul sotului dvs.
Insa, daca ati facut imbunatatiri si se va dovedi de dvs. sau de avocatul dvs. in instanta se pot naste alte discutii.
Insa...sunt discuttii teribil de dificile...
pojoioana a scris:

Ei acum fac tot posibilul sa scoata succesiunea..Nu pot sa cred ca nu am nici un drept la casa unde am muncit 32 de ani .. Nu am nimic ..:( Ma poate da afara cand vor ei .. ?!

La succesiune, intradevar nu aveti nici un drept asupra casei!
Dar nu cred ca tot ce este in casa era al socrilor dvs. Asadar, acele bunuri va vor reveni dvs., si tot asa nu cred ca timp de 32 de ani, cat ati stat in aceea casa, nu ati reparat nimic, sau nu ati facut nimic sa o intretineti. Si toate aceste lucruri, enumerate mai sus, costa bani.

Ca atare, puteti invoca un drept de retentie, adica de retinere, asupra casei, pana se va stabili ce suma va datoreaza proprietarul casei, pentru munca si investitia depusa in acel loc.

Asadar, mergeti la un avocat si cereti-i sa va ajute si, astfel nu veti mai fi aruncata in strada dupa 32 de ani de locuit intr-o casa.

Sa nu va speriati daca nu veti intelege ceea ce va va spune, fiindca este un defect profesional al avocatiilor din a folosi un limbaj juridic si cu cei care nu stiu nimic despre aceste lucruri. De aceea m-am exprimat mai non-juridic, pentru a ma putea face inteles de cei mai multi.
Iar daca mai aveti nelamuriri si dupa aceea, va asteptam aici si speram sa va ajutam cu raspunsurile noastre.

Av. Laurent Duvall
Dvs. il mosteniti pe sot. Dar problema este ca sotul dvs. nu avea nicio casa in clipa mortii sale. Deci nu puteti primi prin mostenire de la sot ceea ce sotul dvs. NU avea.

Casa in discutie apartine socrilor dvs. (parintii defunctului) care sunt in viata. Si, in viata fiind, pot sa faca orice doresc cu bunul lor (casa), fara sa va ceara acordul. (pot sa transmita casa fiicei lor fara a avea nevoie de acceptul dvs.).

Chiar daca ar muri socrii dvs. astazi, tot nu ati primi vreo parte din casa lor pentru ca nora nu e ruda cu socrii. (mostenitoarea socrilor dvs. va fi doar fiica lor)
Lucrurile ar fi stat altfel, daca ...ordinea inmormantarilor ar fi fost alta: daca ar fi murit socrii dvs. inaintea sotului dvs., In acest caz sotul dvs. (in viata la data mortii parintilor lui) i-ar fi mostenit pe parintii (ar fi primit o parte din casa) si astfel ar fi avut si o parte din casa de lasat la data mortii lui. Numai in acest caz nora ajunge sa primeasca ceva din averea socrilor.

Urmati sfatul lui @Quartila, alias Av Laurent Duvall.
Iata ca mai sunt si avocati care sunt in stare (pentru ca nu e simplu deloc) sa explice pe intelesul lumii.

Nici eu nu pot avea pretentia sa inteleg de la un medic chiar tot ce spune, dar daca as iesi din cabinetul lui doar cu denumirea in latina a durerii mele as fugi cat mai departe.

Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
romascanu, moderator
Nu stiu exact temeiul legal dar, cu martori cred ca puteti zadarnici acest transfer de bunuri la cumnata d-vs. Poate ca exista totusi la primarie davada ca ati locuit si folosit imprenua cu sotul acel imobil si din cate imi amintesc, exista intr-o lege faptul ca , daca se foloseste pe o perioada lunga fie si fara acte intra in posesia celui care il detine. Nu sunt foarte sigura.Cred ca ar trebui sa va gasiti un avocat iscusit care sa va castige dreptul d-vs. Poate ar trebui sa vorbiti si cu socri si au sa inteleaga ca nu ati stat degeaba 32 ani impreuna cu fiul lor. In ideea in care chiar ati facut ceva la acel imobil , adica acum arata altfel decat l-ati preluat.

Alte discuții în legătură

Mostenire corinamilitaru corinamilitaru soacra mea a decedat acum 2 ani,iar socrul meu s-a recasatorit.nu s-a facut succesiune,iar apartamentul pe care socrul meu l-a detinut impreuna cu soacra mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici si sot decedat neluchiru neluchiru Buna ziua. O prietena are urmatoarea problema: Acum 21 ani ia decedat sotul, in urma casatoriei rezultand un copil. Doamna respectiva nu s-a mai recasatorit, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunurilor proprii fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, am o întrebare,nelamurire. 1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora ... (vezi toată discuția)