avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
Daca e s-o luam asa cam toate partidele de la revolutie incoace s-au succedat la putere si ce au facut ca sa rentabilizeze colosii industriali i-au vandut pe nimica si unde nu s-a vandut s-a furat pana ajuns sa se inchida si asta cu complicitatea alesilor nostri care isi schimba partidul in functie de cine este la putere pentru a
avea contracte si imunitate .
Actuala privatizare a Oltchim nu e decat un balon de voturi care se va sparge dupa alegeri .
desi nu prea sunt semne ca usl ar face asa ceva in economie, din ianuarie sa zicem, cu 2/3 in parlament, poate, poate se inspira de aici...

"Un singur scenariu ar ameninta un acord cu FMI si acela ar fi cresterea poverii asupra gospodariilor in loc de taxarea bancilor!"
...
"Un aspect important al politicii Ungariei se refera la faptul ca noi implicam institutiile financiare (bancile) si marile companii in impartirea poverii crizei financiare pentru ca aceasta sa nu cada doar pe umerii populatiei".
...
La Budapesta, dl Orban a spus cu subiect si predicat ca va face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru ca Ungaria sa nu ajunga o colonie. La Bucuresti, nu exista vreun politician - indiferent daca de la PDL sau USL - care macar sa pronunte cuvantul colonie, desi Romania se afla mult mai avansata decat Ungaria pe drumul neonorabil spre acest statut, ba chiar a si ajuns acolo! Si politicienii ajuta copios la consolidarea acestui statut, facandu-se pres in fata puterilor coloniale si agentiilor de vanzari ale acestora, pe numele lor institutional FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.
...
Poate placea sau nu, dl Viktor Orban, premierul Ungariei, dar nu s-ar putea sa nu i se recunoasca acestuia ca, intr-o perioada extrem de complicata pe plan european si mondial, incearca o repozitionare de remarcat pentru tara si natiunea carora le apartine si ca o face nu haotic sau conjunctural, ci dupa un program ce se arata coerent si inchegat. Piese principale din acest program deranjeaza profund pe multi, sunt contra curentului, unele sfidand cutume sau abordari cu eticheta "europeana".

Ungaria a ales sa se indatoreze spre a-si construi autostrazi si alte elemente de infrastructura. Romania a ales sa se indatoreze pentru consum, construind astfel un drum care nu duce nicaieri. Dl Orban a vorbit chiar in Romania despre faptul ca vremurile in care traim sunt unele de infruntare intre state si piete, de retractari de la consumerismul ridicol, vremuri in care Estul ar trebui sa-si gaseasca propriul model de economie si actiune! Ungaria dlui Orban a ales sa intareasca statul, sa-i consolideze pe cat posibil pozitiile economice.

In plina criza, a oprit privatizarile, considerand cele facute pana acum suficiente, a blocat penetrarile externe in punctele nodale si sectoarele strategice, s-a opus programului FMI de a arunca toata ajustarea asupra populatiei, punand la plata intru sustinerea ajustarii bancile, hipermarketurile, telecomul si distributiile energetice, toate servicii publice care fac profituri si in criza si care, nu intamplator, ca si in Romania, au fost confiscate de capitalul strain.

Ungaria s-a decis sa nu mai cante neconditionat in struna multinationalelor vest-europene, considerand ca trebuie si tara sa se aleaga cu ceva din expansiunea acestora pe teritoriul maghiar. Romania, dimpotriva, a ales slabirea statului in plan economic, prin disparitia practic a acestuia. Cedandu-si capitalului strain pozitiile strategice, statul roman a ajuns incapabil de fapt sa deruleze o strategie, in lipsa instrumentelor si parghiilor de actiune.

B-)
Romania-Ungaria, un meci pierdut - Ilie Serbanescu
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
ContSters257414, utilizator

adriantot a scris:

Iar interesul economic este prioritat pentru americani si nu numai.
Dupa ambasadorul american, Mark Gitenstein, Romania trebuie sa se doteze cu avioane de lupta F-16, pentru ca cele pe care le are acum in dotare se deterioreaza pe zi ce trece.
Iar "conducerea Romaniei, va trebui sa decida ce directie trebuie urmata", spune acesta.
Ne spune apoi ca putem achizitiona avioane folosite, care sa fie reconditionate.
"Astfel, puteti cumpara un numar mic de avioane si veti avea avioane care sunt practic identice cu cele noi", spune diplomatul.
Iar suspendatul este o garantie in aceasta afacere.


"garantia" a lucrat, "conducerea Romaniei" s-a conformat...

Mircea Duşa: România cumpără avioane multirol

Potrivit contarctului, România urmează să achiziţioneze o escadrilă de 12 avioane F-16 la mâna a doua:rolleyes:
[ link extern ]



Joha a scris:

Aveti o propunere mai buna....sa o auzim.....


a aparut po(a)nta 3 (zis(a) boc 7):justcuz:






Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
allbike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)