avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
Si cum s-o facem ?Mai ales cu justitia care e la pamint practic, e ireal ce se intimpla in tara noastra.rnHotii sint premiati,avnsati. Eu nu stiu cum sa iau legatura cu d-na Cimpeanu,sau cu domnul deputat Kerkes ptr ca dinsul e singurul care s-a gindit si la noi amarati. De fapt eu nu stiu decit plan productie ,calitate - executate corect si cinstit(omul nou ) format de vechiul regim ,asta am facut toata viata.Din pacate acum ...stau acas nu am unde sa mai folosesc aceste "aptitudini" Mi-as dori ca cineva de la ministerul muncii s-a citeasca pe acest forum
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
D-nei Campeanu i-am scris. Si am primit si raspuns. Puteti sa-l cititi la pag. 7.
In raspunsul respectiv,au strecurat o greseala:

......dar beneficiile timpului lucrat în fosta grupă I de muncă sunt menţinute atât din punct de vedere al stagiului suplimentar cât şi al reducerii vârstei standard de pensionare.Gresit.

Corect:......dar beneficiile timpului lucrat în fosta grupă I de muncă sunt menţinute atât din punct de vedere al stagiului suplimentar cât şi al punctajului suplimentar.

Se intelege,ca nu se doreste modificarea art.158(1).

Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
Carp Mircea, utilizator
Da l-am citit ,e f.bine intocmit dar raspunsul sincer ma dezamagit.Ce-i de facut si cum putem sa schimbam legea asta discriminatorie doar d-zeu stie.Cu cine sa vorbim, cui sa ne plingem?Dupa felul in care merg lucrurile in tara noastra .. slabe sperante.Si cind ma gindesc la colegii mei nascuti cu 6 luni in urma mea acum sint pensionari si ..cit de cit se mai descurca ,au totusi un venit.
mihaimares59 a scris:
Si cum s-o facem ? Eu nu stiu cum sa iau legatura cu d-na Cimpeanu,sau cu domnul deputat Kerkes ptr ca dinsul e singurul care s-a gindit si la noi amarati. De fapt eu nu stiu decit plan productie ,calitate - executate corect si cinstit(omul nou ) format de vechiul regim ,asta am facut toata viata.Din pacate acum ...stau acas nu am unde sa mai folosesc aceste "aptitudini"rnMi-as dori ca cineva de la ministerul muncii s-a citeasca pe acest forum

Parerea mea esre ca, daca ati accesat acest forum, deja v-ati folosit una din aptitudini.
Important este sa nu dezarmati si sa continuati sa va cereti drepturile.
Metodele pot fi diverse. Exista inca ; petitia, memoriu, chemarea in judecata, si nu in ultimul rand mult hulitul ''VOT''s.a.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)