avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
Da din pacate asa este ,aveti dreptate . Acum i-mi mai vin in minte si niste versuri (pe linga un mars funebru care ma "alinta" de la inceputul ..anului) Cum nu vi tu Tepes Doamne ca sa pui mana pe ei...!!
toma st a scris:

Da. vor intra in dezbatere. Din pacate, sint lasate mai la urma. Asta e cel mai important. Vedeti varianta propusa de initiator si aprobata in senat, si in paralel, varianta propusa de actualii, aflati la putere.

[ link extern ]
Sa speram ca se va adopta o varianta de mijloc.
Si dupa parerea mea art.106 nu trebuie modificat, in schimb art.158 trebuie adoptat in varianta initiatorilor asa cum a fost adoptat si de senat si care este echivalentul art.167 indice 1din fosta lege 19/2000. Varianta propusa de comisia de munca este o noua bataie de joc la adresa celor care au lucrat in fosta grupa I de munca sau o necunoastere a problemei.
Spun aceste lucruri, deoarece nu pot sa cred ca cineva care trebuie sa cunoasca fenomenul poate sa prevada reducerea varstei de pensionare pentru perioada de peste 26 pana la 35 de ani,lucrati pana in 31 martie 2001, in decembrie 2016.
EXEMPLU
Barbat, cu 26 de ani de munca lucrati in gr. I-a, pana la 31 martie 2001, in anul 2016 va avea varsta de 61 de ani si va fi la pensie de la varsta de 59 de ani cu reducerea de 6 ani datorata celor 26 de ani asimilati conditiilor deosebite.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
baicanc, utilizator
Intrutotul de acord cu dumneavoastra. Mai adaug doar ca, varianta propusa de comisia de munca e chiar mai proasta comparativ cu varianta boc-anastase, pt. ca are aplicare limitata. Doar pina in decembrie 2016.
1).Ca sant aberatii in mintea celor care ne conduc nu e o noutate,nu mai mira pe nimeni
2) Pana la urma care este varianta actuala propusa de comisia de munca?daca o stie cineva rog sa-mi spuna si mie (nu prea ma pricep la termeni juridici, articole,aliniate . etc)
3)Vizavi de exemplul dv am o dilema.(daca gresesc i-mi cer scuze) deci :acel barbat care in
2016 va imlini 61 ani inseamna ca e nascut in 1955.-rezulta ca in 2005 el avea 50 ani . Tinand cont ca la varsta acea avea 26 ani in gr 1 (pina in 2001) plus ce a mai lucrat dupa 2001, conform legi 19/2000 anexa 5 el avea N posibiltati sa iasa la pensie pina in 2010 de ex. la 55 ani.Spun asta ptr ca eu sint nascut in 1959 oct.-pina in 2001 aveam 21 ani grupa 1
asa ca in vara lui 2010 am dus dosarul la casa pensiei,l-au studiat si mi-au spus ca e ok-(se sacdea vreo 13 ani din varsta standard)asa ca trebuie sa vin in sept-oct 2011 sa depun dosarul .Din pacate sa schimbal legea in dec.2010 si uite asa ..astept pina in 2020. Deci daca eram nascut in1958 acum eram pensionar. Acesta e calculul meu ,daca gresesc ,inca odata i-mi cer scuze si astept sa-mi spuneti unde am gresit
Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)