avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
nu stiu nimic...stie cineva ?
1. Asemenea zvonuri, de aparitie a unei legi de pensionare in scurt timp, cu dedicatie, erau inca de prin anii 1970 si au continuat pana in 1989 si mai continua si azi.

2. Daca nu este votata in Parlament, promulgata si apoi publicata in M.O. atunci aceasta lege nu exista.
Dupa o luna de la expirarea termenului de reexaminare a PLx717/2011, nici in aceasta saptamana nu va fi luat in dezbaterea comisiei.
Dovada o avem aici:
[ link extern ]
La punctul 7 de pe ordinea de zi putem avea un exemplu de cum si cat se poate tergiversa un astfel de proiect legislativ.
Da e destul de clar.Ce sa facem si cum sa facem sa intre si Pl x 717/2011 si sa aprobe in formatul aprobat deja de senat numai D-zeu stie. Eu sper totusi ca pina in vara se va rezolva si problema noastra dupa spusele doamnei ministru al muncii
Pe la jumatatea lunii aprilie intra in joc si sindicatele. La Bucuresti vor protesta avind ca tema, dialogul social si avem promisiuni ca se v-a ridica si problema Gr 1 munca.

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)