avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Erori in stabilirea si plata drepturilor de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Erori in stabilirea si plata drepturilor de pensie,datorate faptului ca mi-au fost calculate gresit salariile.

Buna ziua !
In urma cercetarii fondurilor arhivistice privind drepturile financiare de care am beneficiat,s-a constatat ca in perioada 01.05.2001 pana la 31.10 2003 trebuia sa beneficiez de un salariu mai mare decat cel platit.Acest fapt a condus la stabilirea si plata unor drepturi de pensie mai mici decat cele legal cuvenite,caci a rezultat un punctaj mediu anual mai mic decat ar fi trebuit sa fie.
Avand in vedere ca drepturile neachitate,nereclamate in termen de 3 ani de la data cand trebuiau platite,se prescriu,inteleg ca nu mai pot avea nici o pretentie asupra recuperarii diferentelor salariale din perioada de referinta.
Intrebarea mea este,daca se pot opera revizuiri si modificari la calculul pensiei,adica,daca dupa recalcularea salariilor de care ar fi trebuit sa beneficiez in acea perioada(diferente salariale de care nu mai pot beneficia),se poate calcula si stabili luand in calcul noul punctaj mediu anual rezultat,un nou cuantum al pensiei.
Avand in vedere ca aceste erori le-am descoperit in aceasta perioada,as putea sa beneficiez de diferenta drepturilor de pensie, dintre suma cuvenita si cea platita,respectandu-se termenul general de prescriptie de 3 ani?
Cu deplina consideratie,
V.G.
Cel mai recent răspuns: virgil64 , utilizator 08:34, 14 Septembrie 2012
Eu am pensia acordata conform O,u.G. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Pot invoca art 107 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ?

Bineinteles ca puteti invoca Legea 263/2010 deoarece aceasta este aplicabila acum.
Va multumesc si va sunt recunoscator.
Aceste Recfificative, nu sunt stipulate in acte normative. Pur si simplu este gresita o baza de calcul si care e logic ca trebuie sa fie rectificata (indreptata)
Am facut o petitie la unitatea unde am lucrat si iata ce raspuns am primit(cand am facut petitia nu am facut referiri la art 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si nici la calcularea si plata acelor "Rectificative",caci am facut petitia inainte de a avea raspunsurile dumneavoastra).
Raspuns:
-veniturile brute realizate lunar ce se utilizeaza la calculul pensiei cuprind drepturile salariale si cele asimilate acestora incasate de beneficiar potrivit legislatiei in vigoare la data acordarii lor;
-in adeverintele care se elibereaza in vederea stabilirii,recalcularii sau revizuirii drepturilor de pensie se inscriu datele,elementele si informatiile din statele de plata detinute in arhiva unitatii.
Se mentioneaza ca drepturile neachitate personalului militar,nereclamate in termen de 3 ani de la data cand trebuiau platite,se prescriu.(stiam acest lucru)

Precizez ca, s-a constatat ca in perioada 01.05.2001 pana la 31.10 2003 trebuia sa beneficiez de un salariu mai mare decat cel platit,anul acesta in luna iunie.Am confirmarea,cu semnatura si stampila,a organelor care au facut verificarea si constatarea.
Cu stima !
G.V.

Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
virgil64, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordarea sporului de noapte la pensie ContSters278009 ContSters278009 Sunt pensionat de boala din armata. In perioada 16.06.1991 - 30.06.2004, am fost incadrat militar angajat cu contract ( S.G.V.) . Legislatia in vigoare de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia? bogdanmarinela bogdanmarinela Care ar fi diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia. Eu, dupa pensionarea la limita de varsta am luicrat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)