avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Erori in stabilirea si plata drepturilor de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Erori in stabilirea si plata drepturilor de pensie,datorate faptului ca mi-au fost calculate gresit salariile.

Buna ziua !
In urma cercetarii fondurilor arhivistice privind drepturile financiare de care am beneficiat,s-a constatat ca in perioada 01.05.2001 pana la 31.10 2003 trebuia sa beneficiez de un salariu mai mare decat cel platit.Acest fapt a condus la stabilirea si plata unor drepturi de pensie mai mici decat cele legal cuvenite,caci a rezultat un punctaj mediu anual mai mic decat ar fi trebuit sa fie.
Avand in vedere ca drepturile neachitate,nereclamate in termen de 3 ani de la data cand trebuiau platite,se prescriu,inteleg ca nu mai pot avea nici o pretentie asupra recuperarii diferentelor salariale din perioada de referinta.
Intrebarea mea este,daca se pot opera revizuiri si modificari la calculul pensiei,adica,daca dupa recalcularea salariilor de care ar fi trebuit sa beneficiez in acea perioada(diferente salariale de care nu mai pot beneficia),se poate calcula si stabili luand in calcul noul punctaj mediu anual rezultat,un nou cuantum al pensiei.
Avand in vedere ca aceste erori le-am descoperit in aceasta perioada,as putea sa beneficiez de diferenta drepturilor de pensie, dintre suma cuvenita si cea platita,respectandu-se termenul general de prescriptie de 3 ani?
Cu deplina consideratie,
V.G.
Cel mai recent răspuns: virgil64 , utilizator 08:34, 14 Septembrie 2012
Pot sa spun,ca ma cam asteptam la un astfel de raspuns,diplomatic, al petitiei mele,raspuns in care se arata,corect cred,o parte din procedura de revizuire a drepturilor de pensie,insa se omite a se prezenta si modul de rezolvare a situatiilor din care pace parte si cea prezentata de mine la inceputul discutiei de pe acest forum.
Cred ca se evita modul de solutionare a situatiei,intentionat,caci,se pare,ca greselile trebuie suportate de acela care a gresit,in cazul meu,chiar de catre cei care mi-au raspuns petitiei.
Eroarea a aparut,fie din intentie,din neglujenta ori abuz de functie si atunsi pot intelege atitudinea celui care a raspuns(deaia am si spus ca ma cam asteptam),se protejeaza.
Totusi in anul 2008,am avut o situatie asemanatoare cu asta de acum.Descoperisem atunci o alta eroare la calculul pensiei si anume neintroducerea in formula de calcul, a indemnizatiei de conducere(in acea perioada pensia se stabilea conform Legii 164/2001).Atunci situatia mi-a fost rezolvata de la unitatea unde am lucrat(nici n-a fost nevoie de petitie,doar am anuntat telefonic serviciul financiar al unitatii).Mi-a fost modificata partea a III-a din fisa de pensie si am primit o noua decizie de pensionare.
Ma intreb,de ce oare atunci s-a vrut si acum nu,in conditiile in care,repet,situatiile sunt foarte asemanatoare.
Credeti ca o idee buna, pentri solutionarea situatiei,ar putea fi o contestatie la Tribunal, dupa ce fac plangere la Casa de Pensii Sectoriala si nici cei de acolo nu rezolva?

Cu stima !
G.V.

Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
virgil64, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea sporului de noapte la pensie ContSters278009 ContSters278009 Sunt pensionat de boala din armata. In perioada 16.06.1991 - 30.06.2004, am fost incadrat militar angajat cu contract ( S.G.V.) . Legislatia in vigoare de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia? bogdanmarinela bogdanmarinela Care ar fi diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia. Eu, dupa pensionarea la limita de varsta am luicrat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)