Ma scuzati ca poate intervin ca "musca in lapte".
In calitate de administrator eu am cerut de n ori actele de proprietate pentru ca acestea lipsesc. Si cine este de buna credinta mi le aduce, le pun intr-un dosar si le predau Presedintelui cand reusim sa ne intalnim, sau la sedintele de comitet lunare.
@ptar - Dvs. a-ti afirmat ca
legalitatea cererii facuta de aceasta firma catre proprietari atit direct cit si prin presedintele asociatiei de proprietari.
Eu inteleg ca nu numai firma de administrare le solicita ci si Presedintele.
La noi pe fiecare lista de plata, dar si separat prin alt anunt este solicitat/ amintit proprietarilor ca trebuie sa prezinte actele de proprietate (chiar articolul de lege citat si de @adriantot). Unii au interpretat ca este cererea mea (ca fiind pe lista de plata), altii au inteles ca este cererea conducerii, altii au ignorat complet.
Sa fim seriosi, daca studiem la rece relatiile intre proprietar si asociatie, legatura cea mai frecventa, cea mai normala, cea mai la indemana este cea cu administratorul: pe el il vezi cel putin de 2-3 ori pe saptamana la incasari, lui ii aduci la cunostiinta diversele probleme (chiar daca doar verbal), el verifica tehnic starea caldirii etc. ... pai atunci la fel de normal mi se pare ca cele mai multe solicitari si/sau probleme sa se rezolve la acest nivel. Un administrator care isi face treaba constiincios, si legal, si are si suportul comitetului executiv si al presedintelui poate rezolva si chiar mai bine multe situatii decat ii sunt prevazute strict de legislatie si fisa postului.
Poate noul administrator vrea sa verifice corectitudinea datelor si ii lipseste acest "mic amanunt" numit cartea de imobil unde ar fi avut toate actele de proprietate. Ce e rau in a se incerca sa se recreeze aceasta carte de imobil? Ce credeti ca pot ei face cu actele de proprietate? Eu unu nu vad reticenta in a da aceste hartii si informatii asociatiei din care faci parte?
Institutiilor statului le dai fara cracnire ... mie anu asta mi-au cerut din nou copie act proprietate la impozitate si taxe locale, desi il dusesem cu un an in urma. Ce era sa fac? sa nu le duc? aveau o nelamurire cu parcare si cu separarea de rol ... asta e ...