avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc preluat de firma de administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc preluat de firma de administrare

Asociatia de proprietari a unui bloc (cu probleme de plata la intretinere si nu numai) a decis sa angajeze o firma de administrare in locul administratorului curent.

Este legal ca firma de administrare sa ceara locatarilor copii dupa actele de proprietate ale apartamentelor? Daca da, in baza carei legi le cer?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 11:21, 23 August 2012
ptar a scris:

@elga50 - nici nu ma gandeam la ancheta dar am vazut ca insistati desi am spus clar ca nu ma intereseaza decit aspectul initial: legalitatea cererilor facute de firma de administrare si presedintele asociatiei. [....]

Daca puneati in mesajul de la inceput si ceea ce v-am subliniat eu, ne lamuream mult mai repede, fara intrebari inutile. Ati vorbit pe tot parcursul discutiei numai despre firma de administrare, nu si ca presedintele ar fi implicat.

Presedintele are dreptul sa ceara actul de proprietate, daca acest act nu a fost depus niciodata. El comunica administratorului datele folositoare acestuia pentru calculul cotei de intretinere. Dar in niciun caz nu ii da copii de pe actele de proprietate si cu atat mai putin administratorul nu poate solicita proprietarilor aceste acte, asa cum v-am spus de la bun inceput.

Nu va suparati pe mine, dar utilizatorii, uneori, dau informatii incomplete asupra problemei si noi punem intrebari suplimentare, intuind o anumita nuanta a situatiei de principiu.

Doamna, presedintele s-a implicat...putin mai tarziu, atunci cind au aparut comentarii referitoare la legalitatea cererii facute de firma de administrare. Dar asa cum am spus in penultimul mesaj, problema a fost lamurita deja.

Va multumesc inca odata.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
ptar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii cenzor asociatie proprietari teisoara teisoara Buna ziua, as vrea ,va rog,sa-ne spuneti daca este in regula (legal) ca ,cenzorul asociatiei sa semneze un proces verbal al unei hotarari de comitet ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria la intretinere, la bloc? ceausu_aristica ceausu_aristica Buna ziua, sunt Presedintele unei asociatii de proprietari de la inceputul lunii mai si am descoperit ca proprietarii spatiior cu alta destinatie (spatii ... (vezi toată discuția)
Depunere copii acte proprietate la asociatie ionutberar ionutberar Buna seara, Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o problema. Mi-am cumparat un apartament si administratorul ma dispera sa ii dau o copie dupa ... (vezi toată discuția)