avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata orelor de munca in preaviz la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata orelor de munca in preaviz la concediere

Buna ziua,

am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat consiliu firmei,vreau sa intreb daca am dreptul la cele 4 ore de munca sau nu deoarece mi sa spus ca nu e cazul decat daca era concediere colectiva
Cel mai recent răspuns: marianams70 , utilizator 16:18, 17 August 2012
Exact .. insa verificat daca exista vreo prevedere referitoare la reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere in cele trei documente mentionate de mine mai sus .. in caz ca nu exista, atunci va trebui sa mergeti la serviciu 8 ore/zi.

In practica, exista angajatori care decid ca nu este necesara prezenta la munca a salariatilor concediati pe perioada de preaviz , fara a le fi afectate drepturile salariale .. insa acest lucru este la latitudinea angajatorilor .
daca in CIM nu este specificat primirea tichetelor de masa si totusi primeam pana la primirea comunicarii firma este obligata sa imi dea in continuare? va intreb asta pentru ca am fost anuntata ca nu sunt obligati atata timp cat in CIM nu apare chiar daca am primit pana in acel moment
Angajatorul este obligat sa va acorde toate drepturile pana la data incetarii raportului de munca ..
nu vrea ,am vorbit la resurse umane si pur si simplu mi-a spus ca nu sunt obligati sa-mi dea tichete atat timp cat in CIM nu este prevazut
Atunci in ce baza se acordau acele tichete de masa?

Alte discuții în legătură

Preaviz somaj danabunea danabunea Daca firma da pe cineva in somaj, in cele 20 de zile lucratoare de preaviz persoana trebuie sa vina intreg programul la servici sau mai este valabila chestia ... (vezi toată discuția)
Se inchide firma - angajatul ce drepturi are zackyty11 zackyty11 in urma anuntului ca se inchide firma, ca si angajat de ce drepturi pot sa beneficiez: program redus de la 8 ore la 4 ore, presupunand ca imi caut de ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa concediul de maternitate onix1234 onix1234 Sunt in CIC de cateva luni, dar vreau sa ma intorc mai repede de 1 an pentru a demisiona. Daca voi fi in preaviz, voi putea sta la program redus din 8 ore la 6 ... (vezi toată discuția)