am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat consiliu firmei,vreau sa intreb daca am dreptul la cele 4 ore de munca sau nu deoarece mi sa spus ca nu e cazul decat daca era concediere colectiva
Perioada de preaviz este prevazuta in contractul individual de munca, este perioada de vechime in munca si aveti toate drepturile si obligatiile unui salariat.
Banuiesc ca angajatorul a emis vreo decizie /hotarare in acest sens ... in cazul in care refuz asa va acorde acele tichete de masa , atunci va trebuie sa apelati la ITM si/sau la instanta de judecata.
vreau sa va mai intreb ceva,daca eu nu pot beneficia de somaj acum deoarece am fost luata din somaj si nu am in ultimele 24luni cele 12 luni de cotizare,ce se intampla daca refuz sa mai merg la munca? asta in cazul in care eu imi gasesc servici inainte sa mi se termine perioada de preaviz
Sunt doua posibilitati:
- fie se va proceda la desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate in perioada de preaviz
- fie la incetarea perioadei de preaviz c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun., iar in adeverinta de vechime se va inscrie perioada in care ati lipsit nemotivat .. altfel spus, angajatorul nu va maiapela la posibilitatea de a dispune concedierea disciplinara.
Preaviz somaj
danabunea
Daca firma da pe cineva in somaj, in cele 20 de zile lucratoare de preaviz persoana trebuie sa vina intreg programul la servici sau mai este valabila chestia ... (vezi toată discuția)