avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort comun acord Judecatoria 2
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort comun acord Judecatoria 2

Am o mare rugaminte.
1. Spune-ti-mi si mie daca la depunerea cererii de divort prin acord trebuie sa fie ambii soti de fata?

2. Am citit pe site-ul judecatoriei sectorului 2 (in sectorul 2 avem domiciliul) ca sunt anumite zile cand se primesc cererile de divort. E adevarat? Sau ma pot duce in orice zi?

3. Pot plati taxa de timbrula cec-ul din Tribunal?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:33, 12 Aprilie 2010
Taxa de timbru a ramas aceeasi. Nu mai primit citatie, veti semna cand introduceti actiunea pentru termen in cunostinta.
Succes.
Daca va da termen pe loc si semnati pentru luarea la cunostinta nu mai sunteti citat, altfel sunteti citat.
Depinde de judecatorie, daca le merge sistemul la depunerea cererii, depinde si daca nu e intrerupta lumina la acel moment.
Nu radeti, se mai intampla.
hornea alina a scris:

Taxa de timbru a ramas aceeasi. Nu mai primit citatie, veti semna cand introduceti actiunea pentru termen in cunostinta.
Succes.


Multumesc mult. Imi spusese cineva care nu lucreaza in domeniu ca trebuie sa am timbru judiciar de 3 lei in loc de 0,3 lei si deja il cumparasem pe cel de 0,3 lei.
Va rog din suflet sa ma ajutati. Am depus dosar pentru divort de comun acord luna aceasta (aprilie 2010). Nu ne-au dat termen pe loc si ne-au zis ca vom primi citatie acasa. Am urmarit insa dosarul pe portalul judecatoriei si am vazut ca termenul este in decembrie 2010. :O Am crezut ca nu am vazut bine dar asa este. ......8 luni de zile de la depunerea dosarului :(( Se poate face ceva pentru a obtine un termen in doua luni de zile si daca da ce anume?
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ContSters100705, utilizator
:offtopic: Fara mesaje consecutive, editati mesajul anterior. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Divort lml lml Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem ... (vezi toată discuția)