Buna ziua,
Problema e in felul urmator. O persoana ce vindea cannabis a fost prinsa de catre autoritati, eu am fost chemat ieri sa dau o declaratie pentru ca si eu sunt luat in vizor de catre autoritati (pentru ca am cumparat cannabis de la acea persoana) Am fost chemat ca si martor la un caz penal. Am dat o declaratie si maine, ne duc autoritatile la Cluj pentru ce mai exact nu stiu :| Nu mi s-a spus. (la DIICOT banuiesc)
Acum urmeaza asa, sunt la prima fapta penala! Niciodata nu am avut probleme cu potilia. Singurele probleme cu legea au fost niste amenzi pe autobuz.
Eu in declaratia mea am recunoscut ca am cumparat cannabis de la acea persoana, am recunoscut ca sunt consumator, am recunosc ca am consumat cu cateva persoane care sunt in acest caz, practic am recunoscut totul. Nu am vrut sa mintesc sau sa tin partea inculpatului.
Deci, eu maine merg la Cluj, as avea nevoie foarte mare de un avocat pentru aceasta problema ? imi e destul avocatul din oficiu ? pot sa-l cer ? daca da, cum se procedeaza ?
Ce pedeapsa as putea primii dupa rezolvarea acestui caz ? Tinand cont ca mi-am recunoscut toate problemele si sunt la prima fapta.
Am citit legea, am vazut ca consumul de droguri se pedepseste cu inchisoarea de 2 la 5 ani. Pot sa fac inchisoare ?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si lamuriri.
O alta intrebare ar fi daca celelalte persoane din acest caz imi pot citi mie declaratia (sau sa aiba pintr-un mod anume acces la ea) data la politie sau urmatoarele declaratii in caz ca o sa mai fie ?
Maine la cluj ce-o sa se intample mai exact, nu stiti ? o sa fiu interogat de procurori ? o sa mai dau si alte declaratii ? cum se procedeaza de obicei ?
Deci pana la urma situatia s-a finalizat cu o amenda administrativa de 200RON. Se pare ca am scapat destul de usor...
Acum as avea intrebarea urmatoare: In cat timp trebuie sa platesc aceasta amenda ? Pe foaia care mi-a venit nu specifica in cat timp sunt obligat sa o platesc.. Exista vre-un termen stabilit de lege ? Amenda a venit de la DIICOT Cluj Napoca.
Nu prea pot sa achit exact acum amenda. De aceea am intrebat care e timpu dat prin lege pentru a achita o amenda de genul asta... puteti sa mi-o ziceti ?