avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Aveti dreptate, pana la urma problema noastra e mentalitatea.
Dupa 23 de ani de la revolutie (aproape un sfert de secol), ar fi cazul sa nu mai permitem sa fim bataia de joc a unui om si a gastii lui, indiferent cine e acel om. In prezent, e base, care a incalcat, cel putin, art 2 alin 2, art 80, 82, 84, 54 din Constitutie.

De abia in 2012 au fost si sunt primele proteste adevarate (e un semn bun), care au dus la caderea guvernelor boc, mru dar si a lui base (in acest moment ocupa abuziv functia de presedinte, lucru pentru care, sper, va da socoteala).

Viitorul presedinte, daca va incalca Constitutia, va trebui urgent suspendat si demis. Altfel, poate sa urmeze un base 2, 3, etc. si va mai trece un sfert de secol degeaba.
easy ride on! a scris:
Fie Ceausescu, Iliescu, Constantinescu sau Basescu... au cu totii ceva in comun: au capacitatea "formidabila" de a face alegeri proaste si de a lua decizii gresite astfel incat ca tara sa mearga mereu pe un drum defavorabil (nu doar sufixul pare comun). :D
Observatia mea statistica pe ultimii cca. 50 de ani, de dupa Gheorghiu-Dej
Gresescu? :duh:

Rationamentul partial corect.
Poate au asemanari dar diferenta mare este ca pe ceilalti de dinainte nu-i mai putem invia, suspenda ori demite (dupa caz), dar pe actualul putem. Numai ca nu vrem!
Si-aceasta este caracteristica comuna a poporului (peste 50%, conform ultimului referendum). Am ramas cu aceleasi obiceiuri si aceeasi atutudine. Adica nu vrem schimbarea, ne iubim conducatorul, ca vrea ca nu vrea, si-l alegem si-l realegem si-l reconfirmam... pana cand unora dintre ei chiar li s-a facut rau (cazul Ceausescu).
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Adriantot, moderator
A inviat omul politic de la Cotroceni si bate campii cu nava Biruinta, pe care a poreclit-o 'scula magnifica'.
Cum se aplecau aia cand dadeau mana cu el (unul s-a inchinat la 90 de grade), inclusiv acel popa, nu stiu cine e. Cata lipsa de verticalitate la unii oameni, si la propriu si la figurat.

Un moment tare a fost cand a intrerupt-o pe translatoare si i-a spus sa traduca la sfarsit, dupa ce termina el discursul. Nu suporta sa fie intrerupt.

Oare suntem blestemati de cineva sau ne blestemam singuri ?
Ma gandesc ca cei cateva zeci de mii de oameni care se vor aduna, probabil, la lansarea candidatilor usl, ar putea face dupa aceea si o plimbare pe la Cotroceni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
@petrica...
Cred ca ar fi bine sa iesim atunci cand vor veni in tara (sa ne vada cat de bine o ducem) Barosso si Renate (scuze, nici nu stiu cum ii cheama). Sa le zicem si noi "go home", cum le zic altii, alte popoare, mai cu curaj decat noi.
nici nu prea mai e nevoie de iesit pe nicaieri... eu am, asa, un fiiilin ca aia 7,4 mil care au votat DA la referendum vor vota mai toti USL in decembrie si va fi un parlament cu 65-70% USL...

si demis e, demis va fi... va sta acolo ca un primar sa semneze ce i se da, cu toate ccr-urile si procuraturile lui... ca se va schimba sigur si constitutia.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)