Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.
Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES
Din cate stiu eu problema cu Olanda este coruptia din Romania la nivel inalt.
Or, tocmai pe coruptie s-au dus aceste lupte politice care au ajuns pana la referendum.
Poporul nu este format doar din cei care au iesit la vot ci si din ceilalti care au si ei dreptul la vointa...
Ceilalti au acela si drept ca si primii sa iasa la vot. Daca tac la vot, sa taca si dupa vot!
In sfarsit, va dau un link unde sa cititi ce zic germanii despre...USL...
Serios!? Cati germani stiu de USL sau au spus ceva de USL?
Cineva intors dupa trei zile de stat in SUA povestea ca americanii au obiceiul de a bea in fiecare seara cate un pahar de lapte batut. Asa a dedus el pentru ca a stat doua seri la o familie de "americani" din Galati. Adica pentru povestitor acea familie galateana reprezenta poporul american.
Asa si un german care spune ceva, dupa cum interpretati dv, ar reprezenta opinia poporului german. As crede asta daca era pe vremea lui Hitler si spusa de el, pentru ca atunci era doar o singura voce in Germania. Acum sunt multe voci si asa este normal.
E timpul să plecaţi, cât nu e prea târziu,
Pân' n-o simţi săracul că-i jupuit de viu.
I-aţi inşelat credinţa vânzându-vă pe-un leu,
Nu vă forţaţi norocul... ferească Dumnezeu...
Cu toată bunătatea din sufletu-i flămând,
E şi el ca şi voi, tot muritor de rând...
ªi el are răbdare... şi-acelaşi Dumnezeu,
Dar nu-ntreceti măsura punându-i greu pe greu.
E timpul să plecaţi, v-am suportat destul.
De-atâtea vorbe goale poporul e sătul.
Se-aude din morminte blestemul lui Brucan,
A expirat sorocul... şi-a expirat în van.
Aţi stat la cârma ţării de douăzeci de ani,
Ne-aţi luat pământuri, case, ne-aţi jecmănit de bani.
De fiecare dată venind cu gura mare
Că vreţi o altă viată, că vă doriţi schimbare...
Schimbare v-aţi dorit, schimbare vrem şi noi,
Schimbare nu înseamnă... tot voi, în loc de voi.
Mai sunt în talpa tării voinici cu-nvătătură,
Nu gângăviţi ca voi... şi plini de incultură.
Uitaţi-vă în jur, vă place ce-aţi făcut?
De la păduri la fabrici pe toate le-aţi vândut,
Să vă clădiţi palate, cu iz de puşcărie,
Sunteţi mai râu ca chelul de-i trebuia tichie.
Cu paznici pe la porţi, de cine vă e teamă?
Cine mai credeţi voi că vă mai ia în seamă?
Nu sunteţi Dumnezei, nici zeii din Olimp,
Dar nu întindeţi coarda... plecaţi cât mai e timp.
Ieşiţi şi voi puţin prin lumea aia bună,
Ca să simţiţi şi voi cum euro se-adună.
În lumea aia-a voastră, cea plină de rahat,
La care ne-aţi vândut şi ne-aţi îngenuncheat.
În care obligaţi ne ducem sărăcia
Ca voi să puneţi ghiara uşor pe România.
Ne mor copii acasă din dorul de părinţi,
Iar voi ne vindeţi tara, ca Iuda-n, doi arginţi.
De-o jumătat' de viată vă tot plătim simbrie,
Cealaltă jumătate ne-aţi dat-o-n datorie,
ªi-n timp ce noi plătim... voi huzuriţi ca zbirii,
Aţi dus sărmana tară la limita pieirii.
E timpul să plecaţi, lăsaţi-ne pe noi...
Destinul prost să fie... dar nu făcut de voi.
Voi ştiţi să locuiţi doar în afară legii,
Să adunaţi prin furt averi şi privilegii.
V-am acceptat prea mult, ce ironi-a sorţii,
Pe voi, ce-aţi luat... şi revoluţia şi morţii.
Doar nu cumva vă vreţi istoriei eroi,
S-ar ruşina, sunt sigur, istoria cu voi.
Iar voi, clevetitorii, pe screen sau cu condeie,
Ce-aţi tot suflat în foc, când ei v-au dat scânteie,
Treziţi-vă, e timpul, cu toţi, această tară
S-o scoatem din ruşine, din ură şi ocară.
Legat de cei care nu au iesit la vot pentru ca au si ei dreptul la vointa, asa e, au dreptul sa faca ce doresc, sa nu iasa la vot, sa comenteze ce se intampla dupa vot.....dar, sa respecte vointa majoritatii care s-a prezentat la vot, pentru ca asa e normal.
Nu putem sa ne ghidam dupa vorbe, trebuie fapte, dovezi, cum ar fi stampila de vot pe hartie.
Sunt multe persoane care nu s-au dus la vot, din diverse motive obiective. Sunt multi care nu s-au putut deplasa, eu am avut niste vecini care au plecat in strainatate la fiica lor, inainte cu o zi de referendum, etc. Deci, sa tot spui ca toti care nu au fost la vot, sunt cu base, e doar propaganda ieftina.
Neprezentarea la vot se mai potriveste si cu proverbul romanesc ''Dupa razboi, multi viteji se arata". Unii sunt mari smardoi, dar dupa ce a trecut razboiul.
La fel, se mai potriveste si cu vorba lui Ion Creanga "La placinte, inainte, la razboi, inapoi".
In cazul de fata, la mici si gratar inainte, conform indemnului ''marelui luptator'' ascuns dupa fusta lui reding si dupa pantalonii lui barosso.
Ieri, curtea constitutionala, tocmai s-a autoproclamat Dumnezeu pe pamant.
Hotărârile Parlamentului vor putea fi ATACATE la ccr.
Pai, ce rost mai are Parlamentul atunci ? Eu zic sa il desfiintam si sa conduca tara, ccr in frunte cu impostorul (conform dex-ului) de la Cotroceni.
Oare cum se numeste acest mod de conducere ? Eu zic, dictatura.
Iar de aceasta situatie putem scapa doar prin iesirea in strada.
Exista un complex psihologic intalnit sub denumirea de sindrom (sau complex) Mesianic.
In special in crestinism.
El (complexul) pleaca de la presupunerea (nedovedita) ca un singur om (Mesia) ar putea rezolva toate problemele sau ar putea fi responsabil (exclusiv doar el) de toate problemele neplacute existente.
Are Basescu atribuit de o parte din popor rolul de Mesia? Rolul de zeu?
In sensul ca o parte din popor spera ca un presedinte (un ...escu) sa solutioneze totul (asa cum a pretins si de la "odiosul cu sinistra").
Aceasta demonstreaza ca mentalitatea si speranta au ramas la nivelul (primitiv) de "imparat si proletar".
Fie Ceausescu, Iliescu, Constantinescu sau Basescu... au cu totii ceva in comun: au capacitatea "formidabila" de a face alegeri proaste si de a lua decizii gresite astfel incat ca tara sa mearga mereu pe un drum defavorabil (nu doar sufixul pare comun). :D
Observatia mea statistica pe ultimii cca. 50 de ani, de dupa Gheorghiu-Dej
Gresescu? :duh: