avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
ce-o 'nsemna "supravegherea" asta?! ... "atenta":rolleyes:

“Vom menține o supraveghere atentă asupra României, după teribila bătălie care s-a derulat în iulie și august. Noi am putut să spunem opriți-vă din acest tip de puci parlamentar. Am evitat tot ce era mai rău mulțumită intervenției a mai multor actori, printre care Comisia Europeană, Parlamentul European, statele europene și chiar Fondul Monetar Internațional - doamna reding

... cati au mai putut "interveni" ca sa iasa cum trebuie:slap:
Cam asa Lee_vu.....=D>
Ma intreb cine a dat pana la urma puciul? Ei sau Parlamentul Romaniei, ma rog majoritatea parlamentara formata, pucuiul fu din exterior sau din interior?! ;)
Eu nu inteleg de ce se agita poporul vis a vis de problemele de coruptie cand coruptie la nivel inalt nu se poate spune ca nu a existat.
Nu inteleg cum de se crede ca un nevinovat dintre cei grei ( evident) ar putea sa fie condamnat pe nedrept nevinovat fiind...
Isi permit sa isi angajeze avocati si pot sa corupa si instantele la cati bani pot fi in joc la o adica...doar ca nu se poate si asta ii arde tare...
Nu inteleg ce va supara...
Ca instantele nu pot fi corupte sub nicio forma...sau ce?

Mie imi pare ca va faceti griji fara temei...

Se descurca ei singuri daca pot...doar ca se pare ca problema coruptilor nu se poate rezolva cu...coruptia...
Sau credeti ca cei trimisi in judecata si condamnati sunt nevinovati?
In acest caz chiar v-as intelege indignarea.

Mie ca simplu cetatean si la multi altii care au preferat sa se abtina pentru ca ar fi fost nedrept sa nu se abtina...ca de aceea nu s-a ajuns la acea majoritate... imi pare ca tot ceea ce se intampla trebuie sa se intample, ca justitia trebuie sa fie justitie si ca numai justitia deschide calea unei cresteri a nivelului de trai.
Eu spun din 92 ca doar justitia poate deschide calea cresterii nivelului de trai...dar nu m-am implicat vreodata in astfel de probleme ca am zis ca ii va duce capul si pe altii ceea ce s-a dovedit partial adevarat deoarece a trebuit sa se scurga 20 de ani ...de cand am gandit eu...
Sau daca i-ar fi dus capul ...erau sclavi la partide.
A fi sclav inseamna ca nu te poti opune la dominus...la patron, la conducator...
Uitati ce viteza a avut Petre Roman cand au venit minerii la Bucuresti si il alergau desi era prim-ministru doar pentru ca a incercat sa se revolte cumva...sa schimbe ceva...
Cred ca exista pe internet dovada unui film ceva...
Eu nu am fost curios sa ma uit...pentru ca stiu ca a avut viteza maxima...

Trebuie sa retineti un lucru.
Atata timp cat va exista coruptie Romania se va afla unde se afla astazi...adica nicaieri...
Olanda a avut dreptate sa se planga...de Romania...
Sau nu avea dreptate ca exista coruptie?

Basescu a inventat coruptia in Romania sau exista dinaintea lui...?
Ganditi-va bine mai inainte de a raspunde...

Datorita coruptiei se toaca banii tuturor oamenilor cinstiti si de aceea nu sunt bani, tot asa cum nu au fost nici in guvernarea PSD si in nicio guvernare.

Nu va mai plangeti pentru cei care nu pot sa cada in ghiarele justitiei decat daca sunt vinovati pentru ca niciun nevinovat din cei de sus nu va putea cadea vreodata...ca vinovat...

Asa este , Basescu nu a inventat coruptia, el a perpetuat o! :( ca de altfel cam toata clasa politica!

Nu trageti! omul de pe zebra
Joha a scris:

Ma intreb cine a dat pana la urma puciul?... puciul fu din exterior sau din interior?!;)

fu din exterior, fu din interior?!:rolleyes:

pai stai asa ca n-am terminat...

doamna reding, ca doamna reding cu ce zice ea .... "Am evitat tot ce era mai rău mulțumită intervenției a mai multor actori, printre care Comisia Europeană, Parlamentul European, statele europene și chiar Fondul Monetar Internațional”...

da' uite-l si pe barroso... "Datorita UE si Comisiei Europene a fost posibil sa evitam schimbarile nedemocratice din Romania si trebuie sa fim mandri de acest lucru, pentru ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre"...

... si, sii, hopaaa, uite-l si pe domnul statul de drept, ca el se lauda ca din interior s-a "slujit"... "CSM, Parchetul, serviciile (SECRETE – N.N.), CCR nu s-au înclinat în faţa acestei furii politice... CSM, dar şi Parchetul General, DNA, structurile de securitate naţională, au rămas toate verticale şi au slujit statul de drept.":slap:

fu din exterior, fu din interior?!:rolleyes:

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)