avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]

[Editat - fara atac la persoana si fara stalciri de nume, va rog. Multumesc]

Nu am atacat pe nimeni la persoana si nu am stalcit nimanui numele. Expresia ''nu, tati'' pe care am folosit-o, era o expresie asa, in general. Nu m-am referit la nici un membru al forumului. La fel, cand m-am referit la propaganda. Daca s-a inteles altfel, imi cer scuze.

Ontopic:
Asteptam demisia lui base dupa nunta, conform propriilor declaratii.
Din pacate, eu cred ca e inca o vorba aruncata asa, aiurea.
Expresia pomenita (Nu, tati) a ramas, nu la ea m-am referit si intr-adevar nu era nimic jignitor adresat membrilor forumului in ce am editat, dar si cuvintele grele referitoare la subiectii discutiei sunt tot atac la persoana.
Multumesc pentru intelegere.
BODEALEX a scris:

In sfarsit ceva cu care sunt si eu de acord : "Credeti ca la PSD ii pasa de popor...?"
A lasat tara dupa 3 ani de guvernare cu datiorii imense , pe care vom incepe sa le achitam din acest an , iar asta se va resimti la majoritatea dintre noi.
Chiar daca nu s-a reusit acum , se poate reusi la alegerile parlamentare stabilita pentru 2 Dec 2012 , unde se va vedea daca majoritatea se va mai lasa manipulata de promisiuni de .....km autostrazi , kmp de tereruri irigate .
Va dati seama cat ar castica Romania , numai din agricultura , daca ar fi ramas terenurile prevazute cu sisteme de irigatii pana acum , iar in cei peste 20 de ani se extindea reteaua , ca anomaliile vremii sa nu afecteze culturile.
Dar noi nu , am exportat in toata vara apa in Ungaria pentru irigatii , iar noi vom "recupera" aceasta prin importul de malai .
Agricultura trebuie sa fie facuta prin asocierea proprietarilor de terenuri agricole devenind astfel profitabila de la insamantare si pana la recoltare.

Da,din pacate din 90 s-a inceput prost si asa s-a continuat...
Agricultura a inceput sa faca Isdrael si Egipt in desert iar la noi a inceput sa se desertizeze Baraganul...fostul Granar al Europei...
Toate guvernele au fost de vina si sper sa nu aiba aceeasi vina si guvernul Ponta...
Mda, base isi bate joc din nou de oameni (pentru a cata oara), vorbind la misto ca isi da demisia dupa nunta. Mai mult, a inceput din nou atacurile.

Am folosit intr-un post anterior expresia "presedintele".
Rectific, corect e ''fostul presedinte''.
Cum se numeste cineva care ocupa in mod abuziv o functie publica ? Mai mult, cea mai inalta functie in stat ? Se poate numi impostor ? Eu cred ca da.

IMPOSTÓR, -OÁRE, impostori, -oare, s. m. și f. Persoană care caută să înșele, profitând de necunoștința sau de buna-credință a oamenilor; șarlatan, mincinos.  Persoană care caută să se substituie altcuiva (pentru a lucra, a profita în numele lui); farsor. – Din fr. imposteur, lat. impostor.
Sursa: DEX '98 (1998)
In sfarsit, am vazut ieri o declaratie clara si ferma, de unitate, a liderilor usl, in ciuda intoxicarilor.
Sper sa ramana asa, pentru ca ar fi ultima sansa, dupa alegerile din toamna, sa scapam de personajul de mai sus (daca nu se rezolva cumva mai repede, in strada), care a modificat regulile de la csm, tocmai pentru a putea ramane in functie kovesi si morar inca 90 de zile.
Cu alte cuvinte, doamna Pivniceru poate sa propuna pe cine vrea, ca e degeaba.

Sub regimul base, justitia e ''independenta''.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)