avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
lee_vu a scris:

... cvorumul s-a introdus la presiuni ue, nu din cauza parlamentului sau a guvernului...
... ce fel de presiuni s-or fi facut, ce amploare au avut de s-a cedat...

Dupa parerea mea, liderii usl au cedat de frica. Nu cred ca ne distrugea cineva, daca nu o faceau. Dupa mine, Germania, America, etc se uita la noi cam cum ne uitam noi la Congo. E ca si cum ar veni unul din Congo sa ne spuna ce rai sunt congolezii ca vor sa-si dea jos presedintele. Eu unul n-as mai putea dormi noaptea. Cam asa gandesc si vesticii despre noi.

Asteptam explicatii si fapte de la liderii usl.

In alta ordine de idei, Basescu e pe post de bibelou crapat care cred ca se va sparge inainte de 2014. S-a intors la Cotroceni cu coada intre picioare, pe usa din dos, ''victorios''. De aia cred ca e in silenzio stampa.

E grea povara celor 7,4 milioane de voturi, totusi.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Ares-3, moderator
Parerea mea este ca guvernul trebuie sa fie tare.

Am avut guvernul Boc care a cazut.
Cat de tare va fi guvernul Ponta.

Il veti da jos sau il veti lasa?

V-am spus ca un guvern care nu confirma in 6 luni trebuie dat jos.
Romania nu isi mai permite tot felul de guverne terminate ca pana acum.

Ori va fi un guvern tare, ori jos cu el...cu guvernul...
In caz contrar si peste 22 de ani va fi la fel...

Romanii ar trebui sa ia atitudine pe bune si nu la misto...

Romania nu e o tara saraca...nu e o tara vai de mama ei...e o tara care poate fi esalon in Europa...dar cu cine...?
Aveti ceva variante sau ramane o tara la fel de terminata ...?
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
De ce ar trebui sa demisioneze daca poporul pare sa fie cu el?

Pare sa fie cu el poporul somalez, bengalez..., dar nu poporul roman.
Guvernul Ponta va rezista si se pune doar problema daca presedintele mai putea ramane.
un guvern care nu confirma in 6 luni trebuie dat jos.
Romania nu isi mai permite tot felul de guverne terminate ca pana acum.

Dupa regula pe care o introduceti dv guvernul Ponta poate guverna mult si bine pentru ca deja a confirmat. Si aveti dreptate ca Romania nu-si mai permite sa experimenteze cu tot felul de "guverne terminate" asa cum au fost in ultimii ani.
Romanii ar trebui sa ia atitudine pe bune si nu la misto...

O buna parte din romani au luat atitudine prin demonstratiile de la inceputul anului 2012, prin participarea la alegerile locale, prin participarea la referendum..., dara aceaste luari de atitudine trebuie sa se petreaca in continuare la modul serios si pe romaneste (misto este un cuvant din limba tziganeasca, dar si romii pot fi integrati in miscare).
Romania este o tara normala, cu bune si rele dar nu "esalon" (termen militar). Avem esaloane in Afganistan.
Nu am fost si nu suntem "o tara terminata". Se poate termina vara, toamna... si-o sa avem alt parlament, mai reprezentativ.
Daca tot cautam variante, una ar fi schimbarea puterii de fiecare data cand ajungem la vot. Pana in 2009 parca a fost acceptabil si trebuia sa ne oprim si sa facem schimbarea atunci.

Dupa parerea mea in Romania un guvern care nu stie ce sa faca trebuie dat jos.
Romanii sunt oameni foarte de treaba...si acest aspect i-a costat...

Ramania e o tara care poate fi o elita dar cu oamnei la varf care nu se descurca nu va fi niciodata nicmic decat daca se vor schimba des guvernele...

Ma tem ca dvs, confundati presedintele cu guvernul.

Guvernul trebuie tras la raspundere si nu presedintele.

Credeti ca guvernul Ponta va face ceva?

Eu deja cred ca ar trebui sa ne intrebam despre asa ceva deoarece deja ii expira timul in curand...

Incercati sa aveti o gandire mai constructiva si sa eliminati tot ce impiedica evolutie a Romaniei...cu adevarat...

Nu vreau sa va suparati pe mine dar nu vreau ca de abia stranepotii mei sa se madreasca ca sunt romani...
Stranepotii cand vor avea 80 de ani...

Cine nu face fata sa plece singur sau sa fie eliminat de popor...
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Guvernul trebuie tras la raspundere si nu presedintele.

Serios!? Uitati-va la inceputul sau la sfarsitul acestei pagini si vedeti ca subiectul in discutie este:
"Proiect de hotărâre prin care Parlamentul să constate că Băsescu a fost demis de popor"#-o
Unde vedeti guvernul in acest titlu? Iar in postarile dv, guvernul este subiectul. Daca o sa discutam de politica americana in Orientul Mijlociu o sa ne duceti tot la guvernul Ponta?
Incercati sa aveti o gandire mai constructiva si sa eliminati tot ce impiedica evolutie..

Glumiti si poate ca e bine sa avem un dezvoltat simt al umorului. Cititi si constatati ca eu sustin deocamdata acest guvern ceea ce inseamna ca ajut la constructie, am ganguri pozitive, am sperante in acest guvern, pe cand dumneavoastra chiar in postarea de mai sus vreti sa daramati acest guvern. Cum e cu gandirea pozitiva, pe unde-i!?
Nu vreau sa va suparati pe mine dar...

Nu, nu am de ce sa ma supar pe dumneavoastra si-o spun sincer. Nu v-ati luat de viata mea si nici eu de a dumneavoastra. Discutam doar despre politica din Romania, politica pe care, din pacate doar o discutam pe cand altii chiar o fac.
Iar ultima afirmatie a dumneavoastra s-ar potrivi de minune subiectului "... Băsescu a fost demis de popor":
sa plece singur sau sa fie eliminat de popor
. Daca ar fi fost sfatuit in acest fel de consilieri, acum ne pregateam de alegeri prezidentiale.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)