avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu aveti in seama si faptul ca cei care nu au iesit la vot au considerat in acest moment ca nu se impune schimbarea presedintelui, ci testarea guvernului.

Daca asa ceva se intampla in S.U.A. , cei care nu au votat intr-un fel , aveau dreptul doar sa TACA !!!
Asa ca au dreptul sa se supuna majoritatii care a votat !!!
De ce nu sunt valabile aceste prevederi "democratice" si in Romania ????

Majoritatea poporului care nu a votat a avut aceasta vointa.
Eu consider ca Basescu si Ponta trebuie sa conlucreze si asa este bine pentru tara.

Important este sa nu se poata face smecherii nici de unii nici de altii.

Cei care ies in strada nu gandesc asa.
Eu cred ca nu le pasa ca cel mai important lucru este sa nu se mai fure.

Mie nu imi pasa ca lui Ponta, la PSD sau USL nu ii convine sa fie Basescu presedinte.

Inca nu a venit vremea lui Crin Antonescu.
Sa aiba rabdare pentru ca eu zic ca el va fi urmatorul presedinte al Romaniei.

Daca nu cumva peste 2 ani il veti vedea la alegeri pe Ponta candidand pentru functia de presedinte.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cei care ies in strada nu gandesc asa.
Eu cred ca nu le pasa ca cel mai important lucru este sa nu se mai fure.

Eu cred ca tocmai de asta le pasa cel mai mult.

Presedintele a incalcat, in opinia mea, cel putin urmatoarele articole din Constitutie: art. 2, art. 54, art. 80, art. 82, art. 84, art. 36. Ca tot era nedumerit ce articole din Constitutie a incalcat.

Legat de furt, eu cred ca oamenii au inceput sa invete sa-i taxeze pe cei de la putere, daca acestia incep cu smecherii, chiar daca presedintele si primul ministru provin din aceeasi alianta politica.

Bodealex, cei care tac impreuna cu presedintele, nu sunt mai mult de vreo 2 milioane, asa cum a precizat si lee_vu mai sus. Si, da, sper sa ai dreptate.

Eu unul m-am cam saturat sa mi se spuna ca, de fapt, cei care nu au fost la vot, sunt toti cu el. Asta e doar o presupunere propagata de propaganda mizerabila. Nu, tati, trebuiau sa iasa la vot, sa vedem cati sunt. Daca erau mai multi cu el, jos palaria. Nu mai aveam nici un argument.
Oricine poate presupune orice, dar nu are nici o legatura cu realitatea. Si eu pot sa presupun ca voi castiga la loto. Dar pentru asta, in primul rand, trebuie sa cumpar lozul (sa ies la vot). Apoi voi vedea.
Sau pot sa presupun ca Romania se va califica la mondialele de fotbal din 2014. Dar pentru asta, va trebui sa joace meciurile (prin analogie, sa iasa la vot). Nu putem spune ca Romania s-ar fi calificat oricum, chiar daca nu ar fi jucat meciurile. Prima data joci meciurile (iesi la vot) si abia apoi spui cu certitudine ca te-ai calificat sau nu (mai ramai presedinte sau nu).

[Editat - fara atac la persoana si fara stalciri de nume, va rog. Multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Ares-3, moderator
Eu sunt de parere ca ar trebui instituita monarhia pentru a nu mai fi acest circ cu presedintii.

Pentru alegerile parlamentare au nevoie de multi bani si cum alegerile sunt aproape tentatia de a face smecherii si a se face rost de bani pentru campanie este mare.

In conditile date, dupa parerea mea nimeni nu va putea face smecherii...si n-au decat sa isi foloseasca toate partidele banii pe care ii au...

Nu cred ca cei care ies in strada gandesc asa.

Si asa datorita debandadei politice create au crescut preturile.
Nici asta nu au gandit-o.

Nu e bine sa creasca preturile...si acesta a fost efectul creat...

Din pacate multi nu isi dau seama ca unele efecte pot fi previzibile iar oamenii politici care puteau prevedea aceste consecinte nu le-apasat, nu au vrut decat sa preia puterea absoluta...
Credeti ca la PSD ii pasa de popor...?
Eu am indoieli serioase.

Ponta a dat niste bani asa cum ar fi dat si Ceausescu in 1989 suma de 100 lei pentru oameni cand au iesit in strada...doar ca oamenii au vrut libertate...

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)