avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Puciul pare sa fi fost din interiorul PDL...cu nu stim ce fel de infuiente sau din ce motive pentru ca e grea calea coruptiei nu nu se stie ce promisiuni au existat daca unii pleaca de buna voie...

Va intreb daca se stie ce a fost in 89...si dupa atatia ani este cam rusinos sa nu stim...dar...deja nu prea mai conteaza astazi...
Nu conteaza decat viitorul...pentru ca trecutul este tenebros oricum...

Era ceva frumos candva : ,, La trecutu-ti mare...mare viitor..." dar eu zic sa privim doar in viitor ca trecutul este... trecut si atat ...in Romania actuala...

Mie nu imi pasa cine a perpetuat coruptia daca a perpetuat-o ( ca trebuie dovedit) ci sa nu se mai perpetueze in continuare.
De aceea am zis ca trecutul nu mai conteaza.

Exista o vorba: ,, Dusmanul dusmanului meu nu imi este dusman" ( chiar daca nu imi este prieten, ca si paranteza )

Se ridica doar o intrebare in contextul actual.
Cine este adevaratul dusman al Romaniei...in momentul de fata...?

Cel care incearca sa faca ceva contra coruptiei sau cei care vor veni probabil in
curand ca sa o incurajeze ?

Adevaratul dusman al Romaniei, paradoxal, suntem noi Romanii, care nu stim sa fim uniti, nu stim ce dorim, suntem dezorientati, dezamagiti, plini de frustrari, condusi de atatia ani de oameni care se imbogatesc de indata ce au puterea,oameni corupti.....

Si ca sa inchei liric..

Si venind tu Tepes Doamne, si punand mana pe ei
Sa I imparti in doua cete, in sminititi si in misei,
Si in doua temniti large, cu de a sila sa I aduni
Sa dai foc la puscarie si la Casa de nebuni.....
Este contrar Conventiei europene a drepturilor omului ceea ce ziceti.

Adica nu se poate asa ceva.

Eu am zis de guvernul cu putere pe 6 luni si daca nu se descurca altul, alt guvern....
Daca nu face fata jos si altul...
Mie asa imi pare a fi rezolvata situatia din Romania.
Pana la urma se va gasi cineva...

Este doar o parerea dar care poate avea o eficienta germana...intr-o tara ca Romania...
Eu as paria pe ea daca s-ar pune la pariu ca un guvern care nu se descurca in 6 luni trebuie sa cada singur ( sau sa fie dat jos de presedinte) ...si nu pariez decat in astfel de cazuri...in care sunt sigur ca as castiga...

Guvernul este problema noastra si nu presedintele.
De aceea sunt eu suparat ca avem guverne care sunt depasite de imprejurari...sau imprejurarile sunt prea mari pentru ele ca sa faca fata...( ceea ce imi provoca o adanca tristete) ca ma gandesc la popor si la mine...intr-un final...si ma simt la fel de neputincios ca cei care au iesit la vot pentru ca este prea greu sa apara un guvern adevarat care sa se gandeasca la tara si la popor si sa nu fie sclavul partidului din care face parte...

Niciodata nu mi-au placut sclavii care sunt lasi si datoreaza tot ce au doar pentru ca au fost sunt si vor fi sclavi...la partid...

Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce este contrar Conventiei? Eminescu sau ca Romanii sunt proprii lor dusmani? Sunt confuza......
Joha a scris:

Si ca sa inchei liric..

Si venind tu Tepes Doamne, si punand mana pe ei
Sa I imparti in doua cete, in sminititi si in misei,
Si in doua temniti large, cu de a sila sa I aduni
Sa dai foc la puscarie si la Casa de nebuni.....

Aceasta este partea neconforma cu conventia europeana ca sa fiu mai explicit.

Prima parte ( referitoare la dusmanul roman) eu cred ca ar putea fi contrazisa oricand deoarece atunci cand romanii vor intelege ca nu sunt destepti cei care fura ca sunt pusi acolo nu neaparat sa fure...nu mai trebuie sa fure...
Aceasta este partea cea mai grea de inteles pentru romani si cum nu mai este Tepes Voda...nu mai conteaza.

Oricum Tepes Voda nu s-ar fi descurcat astazi in Romania...ca nu avea parghii legale...
Era supus...parlamentului...

Oricum, CEDO nu ar fi permis...asa ceva...(trasul in teapa)

Parlamentul probabil ca nu ar mai fi existat...in vremuri mai vechi...si fara existenta CEDO si a lui Baroso...
Parlamentul...ar fi fost alcatuit din boieri...daca ar fi existat...ca nu mai ar fi existat...

Pe vremea lui Stefan cel Mare boierii corupti aveau si ei probleme...si pierdeau capul...
Astazi nu se poate asa ceva.

Glumesc cumva si este irelevant pentru ziua de astazi...pentru ca CEDO nu ar fi permis...asa ceva.

Sa nu mai aud ca se plange cineva de Baroso...si de CEDO...

Romanii nu sunt proprii lor dusmani.
Pot fi foarte usor influientati dar de fapt toti vor acelasi lucru...bunastare...ceva care se poate cu destula usurinta...
Diferenta o face doar modul in care cred ei ca se poate asa ceva.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)