avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Mie nu mi-a placut niciun presedinte ales dar l-am respectat.

Atata timp cat poporul nu isi respecta presedintele isi merita soarta.

Respectul unui popor pleaca de la respectul pe care il are fata de presedinte.

Orice guvern de bun simt ar refuza sa guverneze daca ar stii ca nu face fata dar...bataia
de joc este acceptata de popor.

Intr-o tara care poate reprezenta ceva dar exista numAI unun guvern
care nu reprezinta nimic ar trebui sa dea de gandit...

Din punctul meu de vedere trebuie schimbata intreaga clasa politica ca este incapabila...sa se descurce...
Daca in 22 de ani nu au reusit nici in 100 de ani nu vor reusi...

Imi pare rau sa va spun dar chiar nimic nu se va realiza atata timp cat poporul va fi manipulat in sensul ca va fi bine cand raul bate la usa...

Este o mare tragedie...cand poporul crede ca unii care au fost incapabil vreo 15 ani sa se descurce ....se vor descurca dupa 22 de ani...
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca dezavantajul democratiei mioritice (socialiste sau post-) consta in probabilitatea ridicata a alegerii repetate de catre mioare a unor presedinti miori (adica berbeci), urmata de tendinta la sacrificarea (mioritica) ulterioara a acestora :magic:

Sau o fi principiul Mesterului Manole (ingroparea unui presedinte in temelia zidariei statului)? :duh:

To be(e) or not to be(e) president... this is the...

Personal, eu nu am nici guvern, nici presedinte :D
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters184021, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Guvernul trebuie tras la raspundere si nu presedintele.



boc, mru si guvernele lor au disparut... au disparut, da' de fapt n-au disparut...

pentru ca cel care a facut guvernele alea, sefu' lor, si care a guvernat in realitate, "jucatorul", e tot acolo...

... iar pentru felul in care a guvernat ("a jucat") 7.4 milioane cetateni ("spectatori") au strigat afaraaaa!!! (ca pe stadion, huiduiala n-o mai punem):))

... da' nu vedeti ca nu vrea?(sa iasa de pe teren, cica mai sunt (mai are) 2 minute (ani) pana la terminarea meciului):rofl:



Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters257414, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Declaraţia Drepturilor Omului. articolul 21:

Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, direct, fie prin reprezentanti liber alesi.Orice persoana are dreptul de acces egal la functiile publice din tara sa. Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate, care sa aiba loc periodic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmând o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului.

Cu alte cuvinte, voinţa poporului se exprimă prin vot, nu prin absenteism. Introducerea unui cvorum care face ca vointa poporului sa fie exprimată prin cei care absentează şi nu prin cei care votează încalcă această Cartă fundamentală şi care este la baza tuturor Constituţiilor democratice care i-au urmat.


Proiectele senatorului Ghişe, supuse spre dezbatere Parlamentului și neacceptate

[ link extern ] /


nota:

... cunoscand datele statistice ale prezentei la vot in romania, sondajele de opinie premergatoare referendumului, introducerea cvorumului, ulterior suspendarii lu' basescu, de 50% la lista de 18.000.000 a fost din capu' locului o invitatie catre pdl-isti (basisti) la neparticipare/neprezentare...

... nu numai o incalcare a cartei fundamentale, cat si o mare escrocherie!
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)