avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Am gasit-o: [ link extern ]
petricapetrisor a scris:

Inca nu e nimic pierdut. Dupa cum am mai spus, totul depinde de vointa oamenilor, adica de iesitul in strada. Bineinteles, fara violenta.



S-a terminat stimate domn.

Iesitul in strada nu este benefic pentru nimeni.

Sa il lasam pe Ponta si guvernul lui sa guverneze si apoi sa discutam.

Eu cred ca daca guverneaza bine va fi mai mult de 2 luni prim-ministru.
De el depinde in mod exclusiv.

Daca populatia il va dori in continuare in caz ca vor exista probleme dupa alegeri tot el va ramane.
Guvernul este al poporului daca poporul il vrea.
Cand poporul nu mai vrea guvernul, poporul il da jos.

Ponta va incerca masuri populiste ca sa il placa poporul.

Nu stiu daca ati observat dar preturile deja au crescut de cand nu mai este guvernul Boc...si mie nu imi place cand cresc preturile...nici daca e Boc si nici daca e Ponta sau oricare altul...

Ramane de vazut daca poporul nu se va supara si pe Ponta...
Manifestatiile din ianuarie 2012 au dus la caderea guvernului Boc.
Continuarea manifestatiilor populatiei sub toate formele, inclusiv pe internet, au dus la caderea guvernului MRU.
Asa ca manifestatiile sunt normale si trebuie sa aiba loc pentru ca in acest fel oamenii isi pot exprima nemultumirile, din strigatele lor se pot desprinde adevaratele prioriatati...
Guvernul nu este ales de popor si dovada stau cele 4-5 guverne Boc, care nu au avut nici un popor in spate, ci doar un presedinte si coalitii conjuncturale.
Ponta va incerca sa puna in practica macar o parte din promisiunile pe care USL-ul le-a facut inainte de a ajunge la guvernare si-asa cum se vede a indeplinit deja cateva obiective.
Preturile scad si cresc in functie de cerere si oferta, in functie de piata externa si multe alte variabile care tin de economie si mai poutin de politica.
Amintiti-va sau improspatati-va memoria citin pe internet postarile din vara si toamna anului 2010 si apoi 2011, atunci cand atat in Romania cat si in multe alte tari au fost productii mari, record, la cereale, legume, fructe..., beneficiind de conditii naturale prielnice (ploaie atunci cand trebuie...). De aceea nu au crescut preturile la multe produse.
Dar anul 2012 este un an cu seceta atat in Romania cat si in tarile din jurul nostru, un an slab agricol si era normal sa creasca pretul produselor agricole si din industria alimentara.
Eu nu am constata cresteri de preturi la tehnica de calcul, la autoturisme, obiecte de us casnic, imobile, imbracaminte, incaltaminte..., servicii de tot felul, acum in 2012. Multe magazine, multi distribuitori, furnizori, producatori aplica ajustari de preturi firesti, normale, au promotii ca in fiecare an...
Dar, as putea sa dau vina pe guvernul Ponta daca mi-ar arata cineva ca in perioada 2009 - 2011 (Boc), au crescut veniturile romanilor, a crescut puterea de cumparare, a scazut fiscalitatea, nu s-au imprumutat miliarde de euro de la FMI sau BM, s-a facut un KM de autostrada cu acela si pret ca in Germania, nu s-au desfiinta scoli, nu s-au desfiintat spitale....
Acum guvernul Ponta incearca sa cresca veniturile si puterea de cumparare, sa scada fiscalitatea, sa nu mai imprumute bani, ci sa redreseze economia, sa rezilieze contractele cu baietii destepti si sa realizeze investitii la costuri normale, sa repuna in functiune scoli si spitale...
Daca acestea li se par unora populiste, multi economisti ca au alta parere pentru ca ei (cei ce au invata carte) stiu ca echilibrul macroeconomic se poate realiza nu prin scaderea cheltuielilor ca prioritate, ci prin cresterea prioritara a veniturilor.
La nivelul fiecarei entitati economice (firma, agentie, centrala, minister...) se pot face analize interne si se opereaza reduceri ale cheltuielilor (la anumite capitole) combinate cu cresterea anumitor venituri, intr-un cuvant "rentabilizarea" sau "efiencitizarea". Asta este normal si firesc, dar niciodata, in istoria economica, nu se cunoaste sa fi avut vreun efect benefic asupra unei natiuni o pauperizare (saracire) planificata, fortata a populatiei.
eumarian a scris:


5. Legat de cvorum, cvorumul era in legea originala din 2000 a referendumului, si in proiectul de lege al USL din mai 2012. OUG care anula conditia cvorumului era oricum neconstitutionala sub art.115 (6) din Constitutie care interzice ordonantele de urgenta in domeniul electoral. Forma votata in Parlament a legii nu include la art. 10 "prin derogare de la", de aceea exista cvorum, nu din cauza CCR.



unde in art.115 (6) din constitutie se interzic ordonantele de urgenta in "domeniul electoral"?


ARTICOLUL 115
(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
[ link extern ]

se vorbeste de "afectare" "drepturi electorale".

a scoate conditia de cvorum printr-un oug, inseamna "afectarea drepturilor electorale"?!

... cvorumul s-a introdus la presiuni ue, nu din cauza parlamentului sau a guvernului...

... ce fel de presiuni s-or fi facut, ce amploare au avut de s-a cedat...

ca, practic, prin introducerea pragului de 50%, la o lista de 18.000.000, ulterior datei suspendarii, demiterea a devenit imposibila...

e evident ca in astfel de conditii nici nu se poate incerca, ca n-are rost, ca nu se poate, e imposibil sa se demita un "presedinte" roman...

(si atunci de ce mai exista posibilitatea (demiterii) in constitutie?)
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
ContSters257414, utilizator
Domnule Adrian tot...toate guvernele de pana acum s-au dovedit incapabile sa guverneze.

Eu sunt de parere ca daca in 6 luni nu exista ceva concret si concludent guvernul ar trebui dat jos in Romania.

Daca vom tot schimba guvernele pana la urma tot vom gasi un guvern capabil.
Eu de aceea astept sa vad ce va face guvernul Ponta.

Daca nu va da randament va trebui schimbat...dar cu cine oare...?

Unii ministrii pot ramane si daca s-ar forma un alt guvern.
Adica nu toti ministrii ar trebui schimbati.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)