Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un contract de prestari servicii) care face tot ce inseamna acte: calcul liste, plati, reg casa, etc. Intrebarea mea este: mai avem nevoie si de un administrator de bloc daca avem acest expert contabil?
Va multumesc foarte mult!
Probabil ca nu mai este de actualitate acest topic, dar conform legiiasa cum a mentionat si ynocentta, administrarea unei asociatii de proprietari se face deorice persoana fizica sau juridica denumita in continuare Administrator. Acest administrator trebuie sa fie atestat. Asadar gospodarul sau reprezentatul firmei de contabilitate care se ocupa si de administrarea asociatiei trebuie sa detina si un atestat de administrator.
Eu am alta intrebare : conform legii contabilitatii republicata, contabilitatea in partida simpla poate fi tinuta doar de cei cu studii superioare. E normal sa fie incadrata o persoana fara studii superioare in functia de contabil/a a blocului?
Multumesc!
Cred ca va referiti la contabilitatea in partida dubla.
Asociatiile lucreaza cu preponderenta in partida simpla. Au o evidenta ultra simpla, ca sa zic asa, care poate fi tinuta de orice persoana instruita putin in domeniu.
nu ,ma refer expres la contabilitatea in partida simpla. Avem administrator, casier, cenzor si vrem sa angajam contabil (nu face cumul cu functia de administrator).Deci ,sa trec in contractul de munca contabil .
Stiu ca este foarte usoara ,dar ma intereseaza sa fie legal numit pe post si sa raspunda de inregistrarile facute.
Daca nu are pregatire specifica de contabilitate, nu puteti sa-l angajati ca si contabil.
Daca administratorul actual nu se pricepe la calcule, transformati-l in gospodar sau intendent si pe doamna pe care o vreti contabila o angajati ca administrator.
Contabilul, angajat ca atare, trebuie sa aiba drept de semnatura, adica diploma de pregatire contabila.
Cumul de functii
emylyat
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)