avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.





Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Ce coduri adnotate folositi voi? Sunt de un real folos fata de codurile simple? Sau doar o multime de bani aruncati?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Rosse a scris:

Ecaterina Cucuteanu a scris:

Ice Hellene a scris:

Ecaterina Cucuteanu a scris:

eu deja incep sa semnalez nelamuririle... va solicit, adica :))
in art 86 si 86 ind 6 CP se stipuleaza despre reabillitarea de drept care intervine in caz de nesavarsire a unei noi infract in termen de incerc si atunci cand nu se revoca suspend condit, respectiv, sub suprav. Citesc in Udroiu ed 2 ca el spune ca trebuie sa nu intervine revocarea SAU anularea suspend exec ped.... De unde a scos-o cu anularea?



Parerea mea e ca este o greseala. Se poate dispune anularea, iar daca sunt indeplinite cond susp cond atunci se poate suspenda si ped rezultanta. Iar term de incercare se calc de la data primei hot de susp. Deci, sa presupunem ca avem o prima condamnare de 6 luni cu susp cond, iar apoi se dispune anularea si noua ped e de 5 luni, instanta aplicand o ped rezult de 6 luni. Din cod reiese ca instanta poate dispune susp cond si a acesteia (indeplineste cond art 81). Daca de la prima hot de cond au trecut 2 ani si 5 luni, iar instanta dispune susp cond a ped rezult, ar insemna ca cel condamnat va fi reabilitat de drept intr-o 1 luna deoarece term de incercare se calc de la data primei hot de condamnare. Eu asa vad... :)


mda... initial asa am crezut ca o fi o greseala in cartea sa... In editia a 3 a oare s-a corectat? Sau poate in a 4-a se va corecta ...:O



E posibil sa scoata Udroiu ED. a-4-a, avand in vedere modificarile aduse C.P. si C.P.P pe care nu le-a tratat in ultimile editii . Nu cred ca va rata dl. Udroiu "afacerea"asta :)) :rofl:

Am o presimtire "sumbra" ca va trebui sa ne cumparam alte carti ...ca sa fim si noi in trend cu noua colectie de "toamna-iarna" a d-lui Udroiu. :D E un must-have si e recomandat sa fim "fashion addiction" in materie de "tratatele" d-lui :weg:


:happy: Esti geniala !!! ai un stil !!!! :D

Cat privesc pareri direct de la surse, ( Boroi & Co ) sunt f bine venite! si iti multumim ! :)
Naitro a scris:

Iras a scris:

Naitro a scris:

Invat din cartea de institutii a domnilor Boroi si Stanciulescu si din cartea domnului Motiu. Sunt destul de bune ambele, dar am observat ca mai sunt strecurate unele greseli.

Greseli de redactare? Da un exemplu, ms.



Pai, de exemplu, in cursul de institutii la pagina 441, jos de tot, scrie ca plata chiriei se face la domiciliul debitorului (locatarului) potrivit regulilor generale de la art 1494 lit a C.Civ., iar acest articol prevede clar faptul ca obligatiile banesti (adica si chiria) trebuie executate la domiciliul creditorului (adica al locatorului) si nu al debitorului, asa cum scrie in curs.
In cursul domnului Motiu, la pag. 289 scrie ca incetarea contractului de comodat poate avea loc prin rezilierea contractului, dar acest lucru nu este posibil pentru ca rezilierea se poate cere doar in cazul contractelor sinalagmatice, iar comodatul este un contract unilateral.

Ok, trebuie deci atentie sporita. Ms.mult Naitro.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)