Am CIM suspendat in baza unei plangeri penale in baza art 52 lit. b din Codul Muncii. Plangerea a fost facuta impotriva mea (art.214, art. 215 indice1 –delapidare-, si art.248 Cod penal) si a salariatului X (art.215 indice 1, art. 248 si art. 289 Cod penal).La finalizarea cercetarilor, dosarul a fost iaintat de catre procuror instantei de judecata cu urmatoarea rezolutie:
“1.Punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului X pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si fals intelectual, prev. si ped. de art. 215 indice 1 alin.1 C.p. si art. 248 C.p. ambele cu aplicarea art. 41 alin.2 C.p. si art.33 litera a C.p.
2. Neinceperea urmaririi penale fata de mine pentru faptele prev. de art 214 si 248 C.p. intrucat faptele nu exista, neinceperea urmaririi penale pentru faptele prev de art.215 indice1 alin.1 C.p.p. intrucat fapta nu a fost comisa de acesta (de mine).”
La solicitarea mea catre parchet, daca societatea Z a formulat plangere in termenul legal de 20 zile la primul procuror impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale fata de mine, am primit urmatorul raspuns:
“Rechizitoriul NR….., nu a fost comunicat societatii Z odata cu inaintarea dosarului judecatoriei W, intrucat societatea are calitatea de parte vatamata si a fost citata in cauza de instanta de judecata.
In data de ….., sociatatea Z a trimis parchetului de pe langa Judecatoria W o cerere prin care a solicitat sa i se comunice rechizitoriul in dosarul la care ne-am referit. Copia a fost trimisa petentei, postal, in data de 04.07.2012.
In data de 23.07.2012 societatea Z s-a adresat parchetului de pe langa Tribunalul W cu plangere impotriva solutiei de neincepe a urmarii penale (fata de mine), plangere inaintata spre solutionare Parchetului de pe langa Judecatoria W, respinsa prin ordonanta primului procuror din data de 06.08.2012”
Mentionez ca tot in data de 23.07.2012, exista inregistrata si o plangere la Judecatoria W “împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)” fata de mine, cu termen de judecata 27.08.2012.
Intrebari:
1.Daca plangerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.) inregistrata la Judecatorie cu termen 27.09.2012 a fost facuta inainte de a primi un rapuns la plangerea inaintata la primul procuror va fi respinsa ca fiind introdusa inainte de a se parcurge etapele legale sau se va judeca, si, cu aproximatie cate termene de judecata vor fi (am CIM suspendat de peste un an de zile)?
2.Daca impotriva ordonantei prim-procurorului de NUP nu a facut plangere la judecatorie in termen legal de 20 zile, rezolutia ramane DEFINITIVA?
Mentionez ca am fost concediat pentru aceste fapte, am castigat in instanta(inclusiv ca Curtea de Apel), am fot reintegrat, iar de a doua zi de la reintegrare societatea Z mi-a suspendat CIM cu plangerea penala.
Sper sa fi fost suficient de explicit.Pentru neclaritati astept inrebari.
mda! cu aceste noi informații ați lămurit problema pct.3- Marti, 18 Septembrie 2012, 21:27. Potrivit legii și în urma finalizării cercetării penale :
- dvs.NU ați comis nicio faptă ce ar putea fi încadrată și sancționată de Legea penală.Așa fiind, pt. termenul din 20 sept. 2012, instanța se va pronunța în sensul sancționării penale împotriva faptelor comise de funcționarul ”X”;
- cât privește celălalt dosar p.:
a) ideal nu va putea fi trimis la parchet, deoarece a fost soluționată cealaltă plângere penală similară de către parchet cu NUP.Problema se pune în sensul că, acea plângere+dosarul penal de cercetare cu acel NUP al parchetului dat în cazul dvs., NU SE AFLà în acest dosar cu cea de a doua plângere p. depusă de societatea ”Z” împotriva dvs.Societatea ”Z” v-a ”încolțit pe toate laturile posibile.Strategia societății a fost în sensul că, dacă veți scăpa de parchet, veți fi prins de instanța de judecată, sincer : e o strategie vicleană, o strategie de uzură psihologică asupra individului, mie îmi repugnă această strategie.Ea denotă ori dorința de răzbunare, ori gradul de incapacitate juridică etc) ;
b) în drept și-n fapt : instanța având de soluționat o plângere penală (care NU face obiectul primirii și soluționării directe de către ea), va fi nevoită a trimite (prin Încheierea de ședință din 27 sept.a.c.) acel dosar la parchet pt. cele necesare (le-am explicat la pct. meu nr.1 prin postarea din 18 sept).Odată ajuns la parchet, desigur că parchetul va da NUP, societatea ”Z” are drept la 2 contestații, dacă e nemulțumită de cele 2 NUP-uri, va contesta Rezoluția procurorului și dosarul va pleca la instanță.Instanța va susține Rezoluția procurorului de NUP, dacă societatea ”Z” e nemulțumită are drept de atac . . . , dacă NU, dosarul se depune la arhivă.
Totuși, pt. 27 sept., depuneți o mică apărare, inspirându-vă chiar din NUP-ul dat de parchet (ori apelați la un BUN avocat doar pt. acel termen) și depuneți o copie de pe Rezoluția cu ultimul NUP dat în cazul dvs.Vă doresc o zi bună și multă baftă!
Am inteles si va multumesc mult pentru operativitate.
Cu permisiunea Dumneavoastra, va voi tine la curent de evolutia cazului.
Inca odata multumesc si o seara buna!
Azi am fost la Judecatoria "W" sa vad dosarul si am avut neplacuta placere sa constat ca societatea "Z" a facut pe data de 05.09 cerere la ICCJ pentru stramutarea cauzei, si are termen la ICCJ pe 09.10.2012.La dosar nu exista decat plangerea societatii "Z" catre Primul-Procuror, de care am amintit mai sus.
Asta doar pentru hartuire si lungire termene.
Exista posibilitatea ca pe data de 27.09 instanta de judecata sa se pronunte, sau se asteapta hotararea ICCJ din data de 09.10?
În Penal:
- Cererea de stramutare trebuie motivata. Inscrisurile pe care se sprijina cererea se alatura la aceasta, cand sunt detinute de partea care cere stramutarea. In cerere se face mentiune daca in cauza se gasesc arestati;
- Suspendarea judecarii cauzei poate fi dispusa numai de catre completul de judecata investit cu judecarea cererii de stramutare;
- Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie cere, pentru lamurirea instantei, informatii de la presedintele instantei ierarhic superioare;
Cand Inalta Curte de Casatie si Justitie este instanta ierarhic superioara, informatiile se cer Ministrului Justitiei;
- Presedintele instantei ierarhic superioare celei la care se afla cauza ia masuri pentru incunostintarea partilor despre introducerea cererii de stramutare, despre termenul fixat pentru solutionarea acesteia, cu mentiunea ca partile pot trimite memorii si se pot prezenta la termenul fixat pentru solutionarea cererii;
- Examinarea cererii de stramutare se face in sedinta publica;
- Cand partile se infatiseaza, se asculta si concluziile acestora;
- Inalta Curte de Casatie si Justiei dispune, prin incheiere motivata, admiterea sau respingerea cererii;
- In cazul in care cererea este intemeiata, se dispune stramutarea, hotarand totodata in ce masura actele indeplinite in fata instantei de la care s-a stramutat cauza se mentin;
- Incheierea prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie dispune asupra stramutarii nu este supusa niciunei cai de atac.