Am CIM suspendat in baza unei plangeri penale in baza art 52 lit. b din Codul Muncii. Plangerea a fost facuta impotriva mea (art.214, art. 215 indice1 –delapidare-, si art.248 Cod penal) si a salariatului X (art.215 indice 1, art. 248 si art. 289 Cod penal).La finalizarea cercetarilor, dosarul a fost iaintat de catre procuror instantei de judecata cu urmatoarea rezolutie:
“1.Punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului X pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si fals intelectual, prev. si ped. de art. 215 indice 1 alin.1 C.p. si art. 248 C.p. ambele cu aplicarea art. 41 alin.2 C.p. si art.33 litera a C.p.
2. Neinceperea urmaririi penale fata de mine pentru faptele prev. de art 214 si 248 C.p. intrucat faptele nu exista, neinceperea urmaririi penale pentru faptele prev de art.215 indice1 alin.1 C.p.p. intrucat fapta nu a fost comisa de acesta (de mine).”
La solicitarea mea catre parchet, daca societatea Z a formulat plangere in termenul legal de 20 zile la primul procuror impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale fata de mine, am primit urmatorul raspuns:
“Rechizitoriul NR….., nu a fost comunicat societatii Z odata cu inaintarea dosarului judecatoriei W, intrucat societatea are calitatea de parte vatamata si a fost citata in cauza de instanta de judecata.
In data de ….., sociatatea Z a trimis parchetului de pe langa Judecatoria W o cerere prin care a solicitat sa i se comunice rechizitoriul in dosarul la care ne-am referit. Copia a fost trimisa petentei, postal, in data de 04.07.2012.
In data de 23.07.2012 societatea Z s-a adresat parchetului de pe langa Tribunalul W cu plangere impotriva solutiei de neincepe a urmarii penale (fata de mine), plangere inaintata spre solutionare Parchetului de pe langa Judecatoria W, respinsa prin ordonanta primului procuror din data de 06.08.2012”
Mentionez ca tot in data de 23.07.2012, exista inregistrata si o plangere la Judecatoria W “împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)” fata de mine, cu termen de judecata 27.08.2012.
Intrebari:
1.Daca plangerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.) inregistrata la Judecatorie cu termen 27.09.2012 a fost facuta inainte de a primi un rapuns la plangerea inaintata la primul procuror va fi respinsa ca fiind introdusa inainte de a se parcurge etapele legale sau se va judeca, si, cu aproximatie cate termene de judecata vor fi (am CIM suspendat de peste un an de zile)?
2.Daca impotriva ordonantei prim-procurorului de NUP nu a facut plangere la judecatorie in termen legal de 20 zile, rezolutia ramane DEFINITIVA?
Mentionez ca am fost concediat pentru aceste fapte, am castigat in instanta(inclusiv ca Curtea de Apel), am fot reintegrat, iar de a doua zi de la reintegrare societatea Z mi-a suspendat CIM cu plangerea penala.
Sper sa fi fost suficient de explicit.Pentru neclaritati astept inrebari.
Este foarte important ce spuneti, dar trebuie invocat si cadrul legal unde este prevazut -asta in perspectiva unor "meciuri" viitoare (neplata CAS pe perioada desfacerii CIM cand la reintegrare am primit drepturile salariale dar facand adresa catre casa de pensii mi s-a comunicat ca angajatorul nu a platit nimic pe perioada cat am avut CIM desfacut-reamintesc faptul ca am avut CIM desfacut. am castigat la Tribunal si Curtea de Apel, am fost reintegrat, iar de a doua zi dupa reintegarre mi s-a suspendat CIM in baza unei plangeri penale.)
Pe data de 08.nov avocatul meu a reusit sa obtina judecarea cauzei-deci s-a judecat, pronuntarea amanandu-se pentru data de 15 nov.
Hotararea care se va da este definitiva? -in decizia de suspendare emisa de angajator se prevede suspendarea CIM al meu pana la solutionarea definitiva a plangerii penale formulata de angajator.
... si multumesc mult!
Pe data de 15 nov. pronuntarea s-a amanat pe 21.nov.
Solutie in data de 21.nov.:
"În baza art. 278/1 alin. 8 lit. a Cod procedură penală respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către petenta SC .... împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse prin rechizitoriul nr. ......./P/2011 din 14.06.2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria W, privind pe intimatul ....................... Menţine soluţia contestată, dispusă prin rechizitoriul nr. ........../P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria W, în ceea ce-l priveşte pe acest intimat-făptuitor. În baza art. 192 alin. 2 Cod procedură penală obligă petenta la plata cheltuielilor judiciare, în sumă de 50 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 11.2012."
Acum va trebui sa cer repunerea in drepturi.
Daca am uitat sa cer cheltuieli de judecata, mai pot face ceva?, imi mai da voie legea sa le solicit?
Multumesc tuturor care mi-au raspuns la intrebari-uneori formulate mai greoi, raspunsurile mi-au fost de un real folos!
”Acum va trebui sa cer repunerea in drepturi. = Da.
”Daca am uitat sa cer cheltuieli de judecata, mai pot face ceva?, imi mai da voie legea sa le solicit? ” =NU.