avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termene si proceduri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

termene si proceduri

Va prezint urmatoarea spetza:

Am CIM suspendat in baza unei plangeri penale in baza art 52 lit. b din Codul Muncii. Plangerea a fost facuta impotriva mea (art.214, art. 215 indice1 –delapidare-, si art.248 Cod penal) si a salariatului X (art.215 indice 1, art. 248 si art. 289 Cod penal).La finalizarea cercetarilor, dosarul a fost iaintat de catre procuror instantei de judecata cu urmatoarea rezolutie:
“1.Punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului X pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si fals intelectual, prev. si ped. de art. 215 indice 1 alin.1 C.p. si art. 248 C.p. ambele cu aplicarea art. 41 alin.2 C.p. si art.33 litera a C.p.
2. Neinceperea urmaririi penale fata de mine pentru faptele prev. de art 214 si 248 C.p. intrucat faptele nu exista, neinceperea urmaririi penale pentru faptele prev de art.215 indice1 alin.1 C.p.p. intrucat fapta nu a fost comisa de acesta (de mine).”
La solicitarea mea catre parchet, daca societatea Z a formulat plangere in termenul legal de 20 zile la primul procuror impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale fata de mine, am primit urmatorul raspuns:
“Rechizitoriul NR….., nu a fost comunicat societatii Z odata cu inaintarea dosarului judecatoriei W, intrucat societatea are calitatea de parte vatamata si a fost citata in cauza de instanta de judecata.
In data de ….., sociatatea Z a trimis parchetului de pe langa Judecatoria W o cerere prin care a solicitat sa i se comunice rechizitoriul in dosarul la care ne-am referit. Copia a fost trimisa petentei, postal, in data de 04.07.2012.
In data de 23.07.2012 societatea Z s-a adresat parchetului de pe langa Tribunalul W cu plangere impotriva solutiei de neincepe a urmarii penale (fata de mine), plangere inaintata spre solutionare Parchetului de pe langa Judecatoria W, respinsa prin ordonanta primului procuror din data de 06.08.2012”
Mentionez ca tot in data de 23.07.2012, exista inregistrata si o plangere la Judecatoria W “împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)” fata de mine, cu termen de judecata 27.08.2012.
Intrebari:
1.Daca plangerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.) inregistrata la Judecatorie cu termen 27.09.2012 a fost facuta inainte de a primi un rapuns la plangerea inaintata la primul procuror va fi respinsa ca fiind introdusa inainte de a se parcurge etapele legale sau se va judeca, si, cu aproximatie cate termene de judecata vor fi (am CIM suspendat de peste un an de zile)?
2.Daca impotriva ordonantei prim-procurorului de NUP nu a facut plangere la judecatorie in termen legal de 20 zile, rezolutia ramane DEFINITIVA?
Mentionez ca am fost concediat pentru aceste fapte, am castigat in instanta(inclusiv ca Curtea de Apel), am fot reintegrat, iar de a doua zi de la reintegrare societatea Z mi-a suspendat CIM cu plangerea penala.
Sper sa fi fost suficient de explicit.Pentru neclaritati astept inrebari.
Cel mai recent răspuns: vbdiro , utilizator 23:07, 22 Noiembrie 2012
Va multumesc mult!
Am sa va tin la curent dupa primul termen la judecatorie de maine.
Oricum, azi am primit o adresa de la Tribunal (nu de la Judecatorie) in care ma informeaza ca societatea "Z" a cerut stramutarea si ca pot depune memoriu pentru termenul din 09.10.
Codul muncii:
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti; ....
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

In concluzie, chiar daca vi s-a suspendat CIM din prima zi de reincadrare, dupa ce se va definitiva NUP aveti dreptul la "o despagubire egala cu salariul si ..." deci nu ati pierdut banii respectivi, cu atat mai mult cu cat ati si avut deja castig de cauza in litigiul de munca
La tremenul din 27 sept de la judecatoria "W" s-a amanat cauza pentru data de 25 oct 2012: la cererea societatii "Z"(datorita cererii de stramutare depuse de aceasta la ICCJ) si pentru a avea la dispozitie si dosarul cauzei (dosarul de baza prin care salariatul "Y" a fost trimis de procuror in judecata, si in care-intamplator- judecatoria "W" trebuia sa se pronunte pe 27 sept.Deci astept termenul din 25.10.2012.
Am vazut si dosarul de la ICCJ cu termen 09.10.2012, in care societatea "Z" are ca acuzatie principala, citez:„.. in virtutea calităţii oficiale de sef ........., la data săvârşirii faptelor, beneficia de un cerc de cunoştinte foarte extins pe plan local, cunostinte din care fac parte numeroase persoane cu functii publice importante in judetul ............, atrase in respectivul mediu relational prin serviciile pe care le oferă sau le presteaza Reprezentanta ............... In calitate de sef .................., intimatul ........(EU)....... avea posibilitatea sa faciliteze formalitatile si procedurile ce trebuiau parcurse la .................... pentru inmatricularea autovehiculelor.”
Am facut intampinare, si astept termenul din 09.10.2012, cu speranta ca ICCJ se va pronunta impotriva stramutarii si nu va mai da inca un termen (asa cum doreste societatea "Z")
Asta am inteles ca din prima zi de reintegrare, societatea "Z" va trebui sa imi plateasca drepturile salariale din urma, dar eu am platit deja penalizari la intretinere peste 300 ron, iar la o banca am doua carduri de cumparaturi pe care nu le-am folosit si la care pentru administrare am de platit penalitati de peste 800 ron. Nu stiu daca in instanta impotriva societatii "Z" as avea castig de cauza pentru plata acestor penalitati.
” . . .am inteles ca din prima zi de reintegrare, societatea "Z" va trebui sa imi plateasca drepturile salariale din urma, dar eu am platit deja penalizari . . . 300 ron, iar la o banca am doua carduri de cumparaturi pe care nu le-am folosit . . . am de platit penalitati de peste 800 ron. Nu stiu . . . "Z" as avea castig de cauza pentru plata acestor penalitati.
NU renunțați la nimic !
1) depuneți probe în cauză la dosar, argumentați-le solid și susțineți-le scurt, clar și concis de așa natură încât să determinați/convingeți instanța să vi le ia în considerare și să oblige partea vinovată la recuperarea pagubelor suferite;
2) la rămânerea în PRONUNȚARE : depuneți în interiorul termenului acordat pronunțării Note scrise/Susțineri/Apărări.Acestea, trebuie să fie cum m-am exprimat mai sus : clare, scurte și precise.Instanța NU are timp și nici chef de citit zeci de file.Subliniați cu un marker ceea ce doriți dvs. să iasă în relief și să capteze atenția vizual-juridică a instanței înspre folosul dvs. Succes !

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup maque maque Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: In urma cu un an a existat o plangere penala impotriva mea. Ca urmare a cercetarilor ... (vezi toată discuția)
Art 278 c penal liliana szilagy liliana szilagy am o neclaritate: daca o persoana a facut o reclamatie impotriva unei persoane in temeiul art 215 ind 1 (inselaciunea), procurorul a emis o ordonanta de ... (vezi toată discuția)