adelaida_07 a scris:
Sub nici o forma nu este vorba de abandon cat timp tot ceea ce decideti este cu acordul mamei. Pana in prezent nimeni nu stie daca mama naturala are sau nu rezidenta sau locuieste in fapt la aceasi adresa cu dvs., iar minorul are domiciliul comun cu ambii parinti naturali sau nu .In certificatul de nastere copilului nu exista domiciliul acestuia este trecut doar locul nasterii. Nu aveti nici un act juridic din care sa rezulte domiciliul copilului. Simpla adresa la care minorul primeste alocatia nu reprezinta domiciliul copilului.
Incredintarea minorului are multe avantaje , puteti decide in privinta acestuia, a cresterii lui .....etc. In caz contrar orice gest veti face aveti obligatia de a anunta mama si de ai obtine acordul pentru ca asa este legal.
Consider necesara inceredintarea minorului.
Multumesc pentru opinii !
Repet, am folosit gresit termenul de abandon...am incercat sa subliniez ca mama naturala va da copilul spre adoptie de catre sotia mea. Inca odata scuze pentru folosirea eronata a termenului !
Intr-adevar, in CN-ul copilului nu este trecut domiciliul.
Mama naturala nu are nici rezidenta, nici aceeasi adresa cu a mea.
Spuneti ca pe viitor voi fi nevoit sa cer acordul mamei in orice voi intreprinde legat de copil. Trebuie sa va contrazic: din momentul pronuntarii incuviintarii adoptiei micutului de catre sotia mea, mama in acte va fi sotia, mama naturala pierzandu-si drepturile asupra copilului. Dupa cum stiti, dupa legalizarea hotararii judecatoresti de incuviintare a adoptiei se va emite de catre starea civila un nou certificat de nastere cu numele meu si al sotiei mele; vechiul certificat va fi pastrat in arhive, avand pe el o mentiune referitoare la emiterea celui nou.
Va respect opinia, si sper ca nu va suparati daca va spun ca totusi procesul de incredintare mi se pare fortat...
Repet, fara a fi cinic, pe mama naturala nu o intereseaza micutul, vrea sa scape cat mai repede, declarandu-l adoptabil, fara pretentii de nicio parte.
Scorul a devenit din nou egal ! Se pare ca va trebui rejucare !