avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor cu acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor cu acordul mamei

Buna ziua.
Va solicit sfaturile in urmatoarea problema.
Am avut o relatie in afara casatoriei din care a rezultat un baietel, nascut de curand. Sotia mea accepta copilul, acesta aflandu-se in prezent la noi. In certificatul de nastere apare numele meu, iar la declaratie de stabilire a domiciliului adresa mea.
Mama biologica nu are posibilitati de a-l creste, fiind dispusa sa renunte la drepturile sale asupra copilului, urmand ca ulterior sotia mea sa-l adopte.
Ce trebuie facut in continuare ? Vrem neaparat sa rezolvam problema numelui, nu-mi doresc un nume la tata si altul la mama.
Din ce-am mai cautat pe net, se pare ca trebuie o declaratie notariala din care sa reiasa ca mama renunta la drepturile sale asupra copilului (va rog corectati-ma daca gresesc), si apoi ?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ergon , utilizator 10:49, 28 Ianuarie 2009

ergon a scris:

Va solicit sfaturile in urmatoarea problema.


ergon a scris:

Va multumesc pentru raspuns, dar ...


ergon a scris:

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar ...


ergon a scris:

Va multumesc pentru raspuns,
Am citit cu atentie ...
Totusi....



ergon a scris:

Multumesc pentru opinia dvs., nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca ...



ergon a scris:

Va respect opinia, si sper ca nu va suparati daca va spun ca totusi ....

Scorul a devenit din nou egal ! Se pare ca va trebui rejucare !


Domnul meu, atunci cand am de-a face cu un om pe care nu-l conving decat argumentele sale, eu nu mai ...rejudec nimic.
Rezum totul in 2 vorbe...: Faci ce vrei ! Dar stii ce faci?

Sa va mai vand un ..pont. Contestarea recunoasterii de paternitate se poate face oricand, de orice persoana interesata...
:offtopic:
ergon a scris:


Spuneti ca pe viitor voi fi nevoit sa cer acordul mamei in orice voi intreprinde legat de copil. Trebuie sa va contrazic: din momentul pronuntarii incuviintarii adoptiei micutului de catre sotia mea, mama in acte va fi sotia, mama naturala pierzandu-si drepturile asupra copilului. Dupa cum stiti, dupa legalizarea hotararii judecatoresti de incuviintare a adoptiei se va emite de catre starea civila un nou certificat de nastere cu numele meu si al sotiei mele; vechiul certificat va fi pastrat in arhive, avand pe el o mentiune referitoare la emiterea celui nou.



Se pare ca nu ati inteles ca ca vorbeam despre perioada de pana la incuvintarea adoptiei.

Va respect opinia, si sper ca nu va suparati daca va spun ca totusi procesul de incredintare mi se pare fortat...
.


Nu este nimic fortat in procesul incredintarii copilului.

Repet, fara a fi cinic, pe mama naturala nu o intereseaza micutul, vrea sa scape cat mai repede, declarandu-l adoptabil, fara pretentii de nicio parte

Sincer ma indoiesc puternic ca pe mama naturala nu o intereseaza copilul.
Daca nu credeti ca este necesar sa cereti incuvintarea copilului care este problema? Veti vedea la momentul potrivit daca va reuseste adoptia si fara incuvintarea copilului.
Buna seara.
Va asigur, D-na Avocat Romascanu si D-na Adelaida_07, ca nu am intrat pe acest forum sa irosesc nici timpul dvs., nici pe al meu.
Regret daca asta s-a inteles din mesajele mele.
Puneti-va in locul meu: nu am pregatire de specialitate si am aceasta problema. Merg la doi avocati diferiti, mai merg la o persoana din sistem, intru aici pe forum si ce raspunsuri am ? Total contradictorii ! Nici macar aici nu s-a pus toata lumea de acord ce si cum trebuie facut. Ba ca am nevoie, ba ca n-am nevoie si de proces de incredintare. Bineinteles ca nu am pretentia sa primesc o rezolvare certa pe un forum, pentru asta voi plati un onorariu, dar va rog sa-mi lasati libertatea de a ma intreba care totusi e varianta corecta. Aceste lucruri, coroborate si cu unele "intepaturi" din raspunsurile primite, ma fac sa cred ca am deranjat, motiv pentru care imi cer scuze.
Ideea este ca DACA este legal, as prefera sa nu ingras statul cu o taxa de timbru degeaba, si as prefera sa am de achitat un singur onorariu la avocat. Daca vreuna din persoanele implicate se razgandeste, apoi se poate razgandi si cu, si fara proces de incredintare.
Legat de "intepaturile" morale de care am beneficiat, intreb un singur lucru: ce ati alege intre a lasa un copil in grija statului si a-l adopta, indiferent pe ce cale ?

Multumesc mult tuturor celor care au raspuns la mesajul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
ergon, utilizator
Va rugam sa ne scuzati daca in jocul dv. de-a consultatia juridica nu am avut bunul simt sa facem o sedinta si sa ne punem de acord.
Nu stiu unde anume m-ati incadrat pe mine si nu stiu cum anume faceti scorul, cert e ca eu consider ca e indicat sa faceti procesul de incredintare, imi pare ca m-ati aruncat in barca cealalta. Consider ca e necesar asa cum a spus adelaida, inainte de adoptie, pentru cazul ca ati putea avea probleme cu mama pe parcursul procedurii adoptiei.
Asa cum v-am spus si anterior, nu cred ca din lege reiese nevoia, dar e indicat avocateste vorbind, ca o garantie ca loucrurile vor merge bine.
IN plus, incredintarea inseamna un martor, un dosar, o infatisare, toate in acelasi timp. Nu e capat de lume, nu costa mult, e o formalitate. De aceea, efortul fiind mic, nu vad logica sa nu se faca, sa intindem o dezbatere despre asta, cand rau nu poate face, cand nu e scump, nu necesita eforturi mari, deci e de bine, oricum ai lua-o!

Asta cu mai multe pareri e ca in bancul ala: 2 avocati, 3 pareri! Si la medic gasesti pareri diferite, mai gasesti si pe la ingineri si tot asa.
Nu vad ce e asa o mirare!
Daca dv. nu stiti cum sa va lasati convins de o idee si, in baza informatiilor din mai multe parti sa luati o decizie proprie, asta e altceva. Am avut 2 instalatori cu pareri diferite, ba ca schimbam teava, ba ca nu ajunge, ba ca spargem peretele, ba ca sa-l lasam asa... nu am cunostinte de instalatii, dar credeti ca nu am rezolvat nici azi? Ca n-am stiut sa iau o decizie?
CRed ca am insistat indeajuns pe ideea ce sa faceti, aveti date suficiente, trebuie doar sa luati o decizie.
AVLIL a scris:

Va rugam sa ne scuzati daca in jocul dv. de-a consultatia juridica nu am avut bunul simt sa facem o sedinta si sa ne punem de acord.

D-na Avocat, pentru ca discutia risca sa ia o turnura nedorita (si imi asum o parte din vina), imi permit sa va raspund cu celebrul citat: "cuvintele dvs. ma DOARE"...
Serios vorbind, reiterez scuzele si bineinteles ca nu am pretentii de...sedinte din partea utilizatorilor si specialistilor care activeaza pe acest forum !
Pot spune ca am inteles despre ce este vorba (daca gresesc corectati-ma) din sfaturile dvs. si ale celorlalti colegi : nu este OBLIGATORIU procesul de incredintare, este RECOMANDABIL, ca o garantie in plus ca lucrurile vor decurge asa cum imi doresc.

Am avut 2 instalatori cu pareri diferite, ba ca schimbam teava, ba ca nu ajunge, ba ca spargem peretele, ba ca sa-l lasam asa... nu am cunostinte de instalatii, dar credeti ca nu am rezolvat nici azi? Ca n-am stiut sa iau o decizie?

Corect, dar sunteti sigura ca ati luat cea mai buna decizie ? Daca varianta aleasa se va dovedi in timp eronata ? Va veti pune intrebari de genul: "daca il ascultam pe celalalt poate acum nu aveam apa in mijlocul casei..." (Doamne fereste !)

In sfarsit...
Ce sa mai spun ? Va spun despre micut ca este sanatos, mancacios, deocamdata doarme noaptea...Am implinit deja frumoasa varsta de...15 zile, si ne miscam precum o broasca testoasa !
Va doresc o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala tudorct tudorct Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii ... (vezi toată discuția)
Incredintare, adoptie basu basu Buna ziua, Sunt tatal unui copil rezultat dintr-o relatie extraconjugala. De acord cu mama copilul acesta locuieste cu mine fiind in grija mea . In urma ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)