avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire copil dintr-o alta casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire copil dintr-o alta casatorie

Buna ziua,

Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o casa.
Va rog sa i-mi spuneti in cazul acesta copilul din casatoria anterioara are dreptul asupra casei in cazul decesului sotului? si daca da ar putea sotul sa mentioneze in contractul de casa sau eventual untestament ceva in care copilul sa nu aiba nici un drept dupa moartea lui?? sau care ar fi cea mai buna solutie astfel incat casa sa fie pe numele nostru dar in caz de deces copilul sa nu aiba nici un drept?
Mentionez faptul ca sotul dupa divort i-a lasat copilului drept mostenire un apartament cu 3 camere.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters255097 , utilizator 13:39, 13 Septembrie 2012
In Italia incheiati casatoria cu regimul separatiei de bunuri, cred ca se numeste separatio dei beni. Ulterior trebuie sa transcrieti casatoria in registrele romanesti si se recomanda incheierea conventiei matrimoniale.

Recomandarea mea este sa ramana in indiviziune, deci sa nu faca partajul.
Daca nu incheiem aceasta casatorie cu regimul separatiei de bunuri si facem doar conventia cand cumparam casa este o problema?
Nu este o problema.
Buna
Doresc sa prezint situatia mea,care difera ceva de cea a Paulei,adica:sunt casatorita de 4 ani,sotul are un copil din prima casatorie,iar atat el ca si eu,inainte de-a ne casatori si de-a ne cunoaste ,am achizitonat fiecare cat un imobil.Ideea este ca dorim ca tot ceeace detinem in prezent sa fim titulari comuni,adica :eu sa fiu trecuta in contractul pentru locuinta lui si el la fel.Cum sa procedam ca sa nu ma astept in cazul unui deces,copilul sa pretinda,asa cum legea prevede dreptul succesoral,incat sa fiu nevoita sa impart cu el atat din imobilul lui cat si din al meu.?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
nellyy, utilizator
Raspunsul este acelasi, incheiati o conventie matrimoniala prin care sa alegeti regimul matrimonial al comunitatii conventionale și stipulati in conventie bunurile expres, ca intra in proprietatea comuna a sotilor in devalmasie. Nu veti aparea cu numele in contractul fiecarui imobil, dar de drept veti fi proprietari comuni, cu notarea acestui fapt in cartea funciara si in rolul fiscal.

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa casatorie vali m vali m Buna ziua, Am urmatoarea situatie....actualul meu sot a renuntat la tot pentru mine,adica la casa ...alte bunuri.A venit la mine.Eu am un apartament din prima ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)