avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire copil dintr-o alta casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire copil dintr-o alta casatorie

Buna ziua,

Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o casa.
Va rog sa i-mi spuneti in cazul acesta copilul din casatoria anterioara are dreptul asupra casei in cazul decesului sotului? si daca da ar putea sotul sa mentioneze in contractul de casa sau eventual untestament ceva in care copilul sa nu aiba nici un drept dupa moartea lui?? sau care ar fi cea mai buna solutie astfel incat casa sa fie pe numele nostru dar in caz de deces copilul sa nu aiba nici un drept?
Mentionez faptul ca sotul dupa divort i-a lasat copilului drept mostenire un apartament cu 3 camere.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters255097 , utilizator 13:39, 13 Septembrie 2012
Multumesc pentru raspuns,insa doar atat va mai intreb :se mai poate incheia aceasta convetie matrimoniala si dupa 4 ani ?
Se poate incheia oricand in perioada casatoriei.
Buna ziua!

Va rog sa ma scuzati dar as mai avea in intrebare, de exemplu: fosta sotie vrea sa vinda apartamentul si sa cumpere altul mai mic bineinteles, cu acordul sotului. In aceasta situatie ce este mai bine de facut astfel incat sa nu am probleme dupa decesul sotului in ceea ce priveste casa mea? Pe ce nume ar trebui sa fie scris apartamentul?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa casatorie vali m vali m Buna ziua, Am urmatoarea situatie....actualul meu sot a renuntat la tot pentru mine,adica la casa ...alte bunuri.A venit la mine.Eu am un apartament din prima ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)