avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere salariala

Buna ziua,

Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere salariala aferenta.
Actul aditional va urma insa intentionez sa nu semnez.
Va rog sa-mi comunicati ce procedura sa urmez in acest caz?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 16 Noiembrie 2012
Momentan nu aveti ce sa faceti in instanta .. daca angajatorul va dispune concedierea dvs, atunci dupa ce veti primi decizia de concediere veti putea promova actiunea in instanta ..

De asemenea, daca face presiuni asupra dvs sa va dati demisia si daca v-ati dat-o , atunci veti contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca sustinand in cerere ca la presiunea angajatorului a trebuit sa va dati demisia .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri!
Astept momentan decizia angajatorului, desi se fac deja anumite presiuni.
Mai am insa o intrebare:
Daca nu semnez actul aditional cu salariul redus, angajatorul ce este obligat sa platesca?si ce pot face in cazul in care se plateste suma din actul aditional?
Este obligat sa va plateasca salariul prevazut in c.i.m. , nu cel pentru care se vrea semnarea actului aditional ..
Va platii drepturile salariale actuale pana la incetarea CIM, in cazul in care se doreste concedierea dvs., sau pana la momentul cand prin acordul partilor intervin alte modificari.
Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Salariu diminuat nesica nesica Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%? (vezi toată discuția)