avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere salariala

Buna ziua,

Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere salariala aferenta.
Actul aditional va urma insa intentionez sa nu semnez.
Va rog sa-mi comunicati ce procedura sa urmez in acest caz?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 16 Noiembrie 2012
Voiam doar sa clarific si inteleg exact deoarece astazi am primit scrisoarea prin care ma informeaza de noua pozitie si de salariul nou (redus binenteles).
Am semnat de primire cu data de astazi, 13.09 iar scrisoarea era datata cu 03.09.
In scrisoare se mentioneaza ca urmeaza si actul additional.
De cand decurge termenul in acest caz?
Termenul curge de la data cand se semneaza actul aditional .... dvs puteti refuza semnarea acelui act aditional , iar daca se decide unilateral modificarea c.i.m. atunci termenul curge de la data comunicarii deciziei respective.
Am primit, astazi o veste si mai minunata ca ma trec cu data de 1 octombrie impreuna cu alti colegi pe o alta entitate, si voiam sa va intreb in acest caz cum se poate proceda avand in vedere ca am primit acea scrisoare de reducere salariala si retrogradarea pozitiei.M-au anuntat pentru ca trebuie refacute analizele medicale.
Eu ma gandeam sa solicit contractul sa am timp sa il studiez.
Daca nu sunt de acord cu clauzele si nu semnez ce se poate intampla.
Ma pot concedia?
Va multumesc!
Cum va trec pe o alta entiitate? ...in principiu, formularul de c.i.m. este cel prevazut in Ordinul nr.64/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.

Ordinul poate fi vizualizat aici
[ link extern ]
Probabil prin incetarea contractului initial prin acordul partilor si semnarea unui nou contract, insa problema cu reducerea salariala si pozitia ramane pana in acest moment.

Alte discuții în legătură

Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Salariu diminuat nesica nesica Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%? (vezi toată discuția)