Vreau sa-mi raspundeti, daca puteti. Am facut un contract cu o agentie imobiliara pentru a se ocupa de vanzarea casei mele. Am vorbit cu proprietara agentiei si mi-a spus ca daca imi gasesc singura un cumparator nu trebuie sa le platesc lor nimic
Mi-am gasit singura un cumparator si in luna iulie 2006 am vandut casa. Contractul de prestari servicii l-am incheiat in data de 28.04.2006.
Eu nu am citit clauzele contractului de prestari servicii in momentul in care l-am incheiat, am fost de buna credinta si am crezut-o pe doamna de la agentia imobiliara cand mi-a spus ca daca vand eu nu trebuie sa le platesc nimic.
Asa ca m-am trezit chemata in judecata pentru a le plati lor sume de bani pentru ca, spun ei nu am respectat contractul de prestari servicii. Imi solicita sa le dau 0,5% din pretul evalaut de ei, 15% penalitati din pretul de tranzactionare, 1% penalizare din pretul tranzactionat pentru neresoectarea obligatiei de a anunta agentia despre faptul ca am vandut fara ei, si dobanzi pentru fiecare zi de intarziere incepand cu data incheierii contractului de prestari servicii.
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, eu cum ma apar?
Si eu sunt de acord cu Themis sub aspectul clauzelor abuzive.
Dar situatia e foarte neplacuta intrucat contractul in mod normal trebuie respectat.
Faceti plangere la OPC si vedeti ce iese.
ESTE RECOMANDABIL sa faceti acest pas.
Daca agentia va da in judecata cred ca va trebui sa va angajati avocat.
E posibil sa aveti dreptul si gratuit la avocat dar nu va recomand in acest proces.Mai bine platiti un avocat si sa aveti sanse sa scapati ( desi e foarte greu ) decat sa nu platiti si ulterior sa achitati o suma cat pentru 20 de avocati ( spre exemplu).
Pana una alta, nu cred ca trebuie sa le dati banii.Cel mult sa negociati.Dar dupa ce primiti raspuns de la OPC.
...io m-am saturat de "agentiile" astea...e un haos total modul in care lucreaza...daca ma duc la o agentie matrimoniala si imi gasesc jumatatea prin ei platesc comision...da daca o gasesc eu ...jumatatea zic...nu ar mai trebui sa le platesc pentru un serviciu pe care nu l-au prestat...
cred ca am sa fac o plangere si la OPC, eu sunt deja data in judecata de firma de imobiliare si nu stiam cum sa incerc sa ma apar.
Daca reusesc sa dovedesc ca aceste clauze sunt abuzie pot sa scap sa nu platesc firmei de imobiliare, pot sa ma apar si cu faptul ca directoarea de la firma mi-a spus ca daca imi gasesc cumparator singura nu trebuie sa le platesc nimic?
cren, cînd vă doare tare de tot un dinte, nu vă adresaţi unui stomatolog? Aşa şi acum. Angajaţi un avocat. Nu vă garantez că veţi cîştiga. În schimb, aş paria că, fără el, pierdeţi.
Inselaciune?
adela1978
Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte ... (vezi toată discuția)