avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face?

am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu a avut loc acest proces.....au respins cererea si a ramas aceeasi pedeapsa .am facut recurs la curtea constitutionala...credeti ca am sansa acolo? mai pot cere art 320,indice 1?sau ce mai pot face?mentionez ca este vorba de un proces penal care sa judecat .intai la judecatorie.apoi la tribunal iar in cele din urma la curtea de apel.ce cale de atac mai am?va multumesc
Specificati cand a inceput judecata apelului.
judecata apelului la curtea de apel a inceput in septembrie 2011si ultimul termen a fost pe 11 septembrie 2012.solutia de respingere a apelului sa solutionat pe 18 a9 2012.recursul l_am facut pe 19 09 2012.
andrutu a scris:

.nu a iesit inca motivatia .abia sa dat pronuntarea si asta e solutia....respinge apelul ca fiind nefondat.nu inteleg ce inseamna asta?


Inseamna ca aveti dreptul de a declara recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.
Nu asteptati redactarea hotararii ca veti iesi din termen.

De principiu, imi pare ca in cazul dvs. ar fi fost aplicabil art 320 ind 1 CPP.
Incercati sa va angajati avocat pentru a intelege exact cum se prezinta situatia.

Daca ati refuzat cumva in trecut aplicarea art 320 ind 1 CPP nu mai aveti nicio sansa.
Daca nu ati refuzat ati avea sanse in recurs insa in functie de mai multe aspecte pe care va trebui sa le analizeze in concret avocatul dvs. in raport de datele aflate la dosarul cauzei.
nu am refuzat aplicarea art 320.ind.1,recursul l_am facut in aceeasi zi cand sa dat solutia adica pe 19 o9 2012 ,tot atunci am facut si recursul.avocat am si nu am inteles de ce instanta a respins apelul ca fiind nefondat.am indeplinit toate conditiile pt a beneficia de acest art.320,ind 1.dar totusi solutia nu a fost in favoarea mea.mai pot opta pt acest art .mai departe?alta sansa masi am de reducere a pedepsei...am cerut suspendare cu supraveghere si tot nu mi sa aprobat .nu inteleg nici eu si nici avocatul...sa gresit undeva?
E posibil sa fi gresit instanta de apel.

Veti afla in recurs daca a gresit sau nu in functie de admiterea sau respingerea recursului.

Trebuie analizat dosarul pentru a se intelege exact cine si cum a gresit pentru ca pare ca cineva a gresit...dar nu pot sa ghicesc...cine...

E posibil sa se fi retinut art 320 ind. 1 CPP dar sa fi considerat ca nu se impune reducerea pedepsei.
Dosarul si hotararea instantei de apel nu vor mai putea fi vazute decat la ICCJ intrucat dupa redactare hotararii dosarul va pleca direct la acesta instanta suprema.

Alte discuții în legătură

320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)