avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face?

am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu a avut loc acest proces.....au respins cererea si a ramas aceeasi pedeapsa .am facut recurs la curtea constitutionala...credeti ca am sansa acolo? mai pot cere art 320,indice 1?sau ce mai pot face?mentionez ca este vorba de un proces penal care sa judecat .intai la judecatorie.apoi la tribunal iar in cele din urma la curtea de apel.ce cale de atac mai am?va multumesc
Nu va putem spune ce sanse aveti la o reducere, probabil nici avocatul dvs., totul depinde de instanta de recurs. Cel mai bine este sa incercati si sa uzati de toate caile pe care le aveti la dispozitie ca sigur nu strica. Redactarea hotararii nu ar trebui sa dureze prea mult, iar recursul se va judeca destul de repede. Ateptati sa vedeti care este motivarea instantei si tineti legatura cu avocatul.
ok...multumesc mult pt informatii...deci pana la urma ma lupt cu morile de vant....tot inchisoare fac...nu fac decat sa aman executarea...cred ca asta e adevarul....
Sunt multe aspecte care trebuie avute in vedere la individualizarea pedepsei,prejudiciul,atitudinea procesuala,pozitia partii vatamate,antecedentele,agravante,atenuante etc,,,,,,prejudiciul este mare?A fost recuperat?
Daca mergeti pe art 320 ind 1 CPP nu mai aveti sanse sa se schimbe incadrarea juridica a faptei.

Este posibil ca in recurs sa se redozeze pedeapsa si sa primiti o pedeapsa mai redusa.

Daca nu este nimeni arestat in cauza redactarea hotararii poate dura 30 de zile sau chiar mai mult in functie de cat timp are instanta la dispozitie.
Daca exista arestati in cauza se va face redactarea in cca 20 de zile...sau 30 de zile cel mult...
Prejudiciul este 1 miliard in bani vechi...suntem implicati 20 persoana...este vb de contracte false si imprumuturi de la banci.o parte din prejudiciu a fost recuperata ,dar nu stiu exact cat?
Nu este decat o persoana arestata,dar din motiv ca a avut ceva din urma,restul suntem in libertate....nu stiu ce sa mai fac?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)