avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din greseala din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din greseala din supermarket

Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa aflat si o unghiera de 10 lei.Am facut si alte cumparaturi si am mers spre casa.Am pus produsele pe masa am achitat si cand sa ies cu plasele a venit unul de la paza si sa l urmez sa faca un control.Am crezut ca asa or face acum astia de la Carrefour.Am intrat intr-o camare a scos tot din plase si ma pus sa scot tot din buzunare...si cand ce sa vezi celebra unghiera de 10 lei era in buzunar.Ma apucat o rusine...Dar acum vine problema:Ma pus sa platesc acel produs de 10 ori valoarea lui ca altfel suna la politie...Eu atunci cum eram zapacit am acceptat sa platesc de 10 ori valoarea lui si acum imi pare rau...Mai rau este ca nu am primit nicio chitanta pentru suma aia,si ce imi pare rau este ca acei bani a intrat in buzunarele lor.Mar interesa daca stie cineva ce le pot face legal,sau o metoda sa-i invat minte sa numai ia spagi.Mai bine le ziceam sa cheme politia ca nu suport oamenii spagari.Eu am crezut ca este o regula a magazinului,apoi mi am dat eu seama ca nu are cum treaba asta sa fie ceva legal.
Va multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: dj_coco , utilizator 18:57, 5 Februarie 2013
Politia nu e.deloc incantata de.astfel de sesizari.
E dubios ca a uitat ceva in buzunar dar daca nu avea cos si a luat mai multe produse si unul a ramas in buzunar dupa ce a luat cos s-ar lasa cu achitare in mod normal.
Exista foarte multe situatii si de aceea unii sunt nevinovati,altii mai putin vinovati -cum ar rezulta din situatia.expusa...dar cam tot nevinovati daca au avocat si vinovati...curati dovedit...

Insa nu prea isi mai bate nimeni capul cu asa ceva si nu ii pasa nimanui daca e sau nu vinovat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu spun ca e posibil sa pui in buzunar un obiect in magazin( mi s-a intamplat si mie cand eram foarte obosit, insa bagand mana in buzunar l-am observat pana la casa si l-am platit) fara sa iti dai seama(esti cu gandurile in alta parte).
Solutia depinde atat de circumstantele reale( ce a cumparat in rest, ce a bagat in buzunar, etc), cat si de circumstantele personale( daca e un recidivist tot in furturi parca nu iti mai vine sa il crezi, desi si aici e discutie...i se poate intampla si lui, nu?).
Sunt de acord si cu colegul Razvan Patrascu care arata ca nu trebuie incurajata '' uitarea''...
Eu nu am zis ca este imposibil asa ceva dar nu te va crede nimeni.
Pentru a-ti dovedi nevinovatia intr-o astfel de situatie este mult de lucru.
In primul rand nu ai de ce sa bagi in buzunar daca poti tine in mama...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu nu am zis ca este imposibil asa ceva dar nu te va crede nimeni.
Pentru a-ti dovedi nevinovatia intr-o astfel de situatie este mult de lucru.
In primul rand nu ai de ce sa bagi in buzunar daca poti tine in mama...


Asta-i buna cu: " nu ai de ce sa bagi in buzunar daca poti tine in mana" ! :)) Logica!!
Per a contrario, daca nu poti tine in mana , atunci poti sa bagi in buzunar...
Pai poate ca pot tine in mana( nu am mainile ocupate), dar din eroare(crezand ca e un alt bun ce-mi apartine si pe care il am asupra mea- telefon , chei, un pix/stilou etc etc) bag in buzunar un obiect asemanator pe care il iau de pe raft(repet - sunt cu gandurile in alta parte).
Deci poti baga in buzunar( adevarat ca trebuie sa probezi de ce ai bagat) chiar daca poti tine in mana. Asa ca nu se prezuma(cum insinuati) ca daca puteai tine in mana si ai bagat in buzunar esti vinovat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Utilizatorul nu a făcut menţiunea că ar fi avut sau nu coş de cumpărături sau cărucior.Dacă nu ar fi avut chiar, mă întreb cum a putut ţine în mână atâtea produse pe care le-a cumpărat. În mână nu prea poţi ţine multe, mai ales în supermarket unde , dacă ai intrat, îţi vine să cumperi cam tot ce-ţi iese în cale .
Nu cred în varianta cu uitatul în buzunar, Ramirez, dvs. înţeleg că vi s-a întâmplat, dar de obicei oamenii nu pun marfa în buzunare , chiar dacă nu au coş, întâi că, oricât de aiurit ai fi, ştii bine că undeva nişte neni se uiă în monitoare şi văd cam tot ce faci, apoi, te gândeşti la probabilitatea de a ,,uita,, lucrul acela acolo şi la consecinţe.
Eu cred că persoanele care fac cumpărături de câteva mii de lei şi totuşi sustrag un lucruşor de 10 lei, suferă de cleptomanie, am întânit asemenea persoane, care ar fi avut bani, dar au preferat să ia şi un lucrru mititel de pe raft, pe care să nu-l plătească .Cineva mi-a făcut această mărturisire, dar nu a fost prinsă , nu ştiu cum .Am certat acea persoană spunându-i despre consecinţele penale , dar am căzut de acord că este vorba despre cleptomanie. Este o afecţiune , este necesară o terapie pentru a scăpa de aşa ceva. Nu zic acum că toţi hoţii de supermarket ar fi cleptomani, dar ei există .
Sigur că te poţi apăra spunând că ai uitat, dar de ce te-ar crede cineva? Eu cred că ne aflăm aici totuşi şi pentru a face o anume educaţie celor care ne scriu, pe lângă aceea de a-i sfătui cum să-şi rezolve problemele în care deja au intrat. Aşa încât toţi cei care citesc ar trebui să ştie că nu au şanse să pună ceva în buzunare şi să nu fie depistaţi, există camere de supraveghere, şi , la casă, îi va aştepta un agent nerăbdător să facă pe durul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Acuzare furt din magazin laur007g laur007g Buna ziua! Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin anna2005 anna2005 Buna seara!Am si eu o problema,va rog ajutati-ma cu un raspuns.Zilele trecute,imi asteptam o prietena intr-un supermarket,..si invartindu-ma de colo-colo,.sa ... (vezi toată discuția)