avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din greseala din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din greseala din supermarket

Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa aflat si o unghiera de 10 lei.Am facut si alte cumparaturi si am mers spre casa.Am pus produsele pe masa am achitat si cand sa ies cu plasele a venit unul de la paza si sa l urmez sa faca un control.Am crezut ca asa or face acum astia de la Carrefour.Am intrat intr-o camare a scos tot din plase si ma pus sa scot tot din buzunare...si cand ce sa vezi celebra unghiera de 10 lei era in buzunar.Ma apucat o rusine...Dar acum vine problema:Ma pus sa platesc acel produs de 10 ori valoarea lui ca altfel suna la politie...Eu atunci cum eram zapacit am acceptat sa platesc de 10 ori valoarea lui si acum imi pare rau...Mai rau este ca nu am primit nicio chitanta pentru suma aia,si ce imi pare rau este ca acei bani a intrat in buzunarele lor.Mar interesa daca stie cineva ce le pot face legal,sau o metoda sa-i invat minte sa numai ia spagi.Mai bine le ziceam sa cheme politia ca nu suport oamenii spagari.Eu am crezut ca este o regula a magazinului,apoi mi am dat eu seama ca nu are cum treaba asta sa fie ceva legal.
Va multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: dj_coco , utilizator 18:57, 5 Februarie 2013
"Sigur că te poţi apăra spunând că ai uitat, dar de ce te-ar crede cineva? Eu cred că ne aflăm aici totuşi şi pentru a face o anume educaţie celor care ne scriu, pe lângă aceea de a-i sfătui cum să-şi rezolve problemele în care deja au intrat. Aşa încât toţi cei care citesc ar trebui să ştie că nu au şanse să pună ceva în buzunare şi să nu fie depistaţi, există camere de supraveghere, şi , la casă, îi va aştepta un agent nerăbdător să facă pe durul."

De acord cu dumneavoastra, insa eu nu am sfatuit pe cineva sa se apere spunand ca a uitat....departe de mine gandul asta...
Eu spus doar ca in cazul in care intr-adevar a uitat( v-am spus ca mi s-a intamplat si mie dar mi-am dat seama si am platit- exista si varianta sa nu mai bag mana in buzunar si sa plec cu produsul- si NU -nu sunt cleptoman, am explicat, avusesem o zi grea, eram cu gandurile fluflu), nu va fi tras la raspundere(cu precizarile deja facute).

Si eu ma adresam tot acelora care citesc, insa acestia trebuie sa cunoasca doua lucruri:
1. Ca daca fura si spun ca au uitat e de rau(mesajul Legally);
2. Ca daca nu fura( nu sustrag cu intentie), si uita( e posibil si nu puteti nega asta)nu vor fi trasi la raspundere( mesajul meu). Deci si asta trebuie sa cunoasca oamenii...
3. Nu stim daca userul care a pus intrebarea face parte din categoria celor de la punctul 1 sau celor de la punctul 2( poate ca nici nu ne spune adevarul).


Ramirez1984

Pai...daca bagi in buzunar incepi rau in procesul penal...

Daca ti in mana nici nu uiti sa mai platesti...:)
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Eu zic că nu putem ignora nişte reguli elementare atunci când intrăm într-un magazin . Punem marfa în coş, că de aceea ne sunt puse la dispoziţie. Nu mi-am permis niciodată să pun vreun produs în buzunar şi apoi să-l ,,uit,, acolo. ªi , sincer, deseori sunt şi eu aiurită când intru în magazin. A pune marfa în coş cred că este un gest care a intrat obişnuinţă oricărui cumpărător , adică faci acest gest aproape mecanic, chiar dacă te gândeşti la stele verzi în momentul acela. Din păcate, pe mine nu mă poate cineva convinge că a pus un lucru în buzunar pentru că nu avea unde , şi că l-a uitat acolo. Bun, nu ai coş, dar îţi faci rost de unul şi pui în el ceea ce ţineai în mână neavând încontro, dar nu în buzunar.
Desigur , dle Ramirez, dvs. sunteţi excepţia, nici prin cap nu-mi trece că tocmai un avocat ar fi putut să uite intenţionat un produs în buzunar. Dar sunt persoane care încearcă să păcălească vigilenţa celor însărcinaţi cu supravegherea prin magazine, şi sunt destui. Cum spunea cineva mai sus, nu este corect faţă de nimeni , trăim într-o societate care are reguli , care are legi şi nu putem tolera sau avea îngăduinţă pentru aşa ceva.
A spune că ai furat din greşeală dintr-un magazin este o absurditate.
Desigur, în situaţii raisime , este posibil să iei din greşeală un lucru ce apaţine altuia. De pildă, iei din greşeală , de pe masă , telefonul colegului , crezând că este al tău. Dar nu este decât o eroare şi îl înapoiezi. Sau, chiar printr-un tratat era exemplul acela cu luatul valizei altui călător de pe un peron, fiindcă era identic cu al tău. Poţi dovedi acel lucru şi nu vei fi tras la răspundere.
Dar când pui un lucru în buzunar într-un magazin , mi se pare foarte greu , spre imposibil de demonstrat greşeala.
Poate exista si situatia in care nu iei cos...

Adica vrei sa cumperi doua produse si apoi mai cumperi inca doua desi nu intentionai sa le cumperi cand ai intrat in magazin...

Sunt situatii si situatii...:)
legally_aid a scris:

Eu zic că nu putem ignora nişte reguli elementare atunci când intrăm într-un magazin . Punem marfa în coş, că de aceea ne sunt puse la dispoziţie.


Cine vorbea de ignorat(a IGNORÁ, vb. I. Tranz. 1. A nu ști, a nu cunoaște ceva. 2. A neglija în mod voit ceva sau pe cineva, a nu lua în seamă, a trece cu vederea, a face abstracție de...)?
Eu m-am referit la situatia in care se intampla sa uiti(buna credinta, eroare, lipsa intentie....sa stiti ca furt din culpa nu exista).

Nu mi-am permis niciodată să pun vreun produs în buzunar şi apoi să-l ,,uit,, acolo. ªi , sincer, deseori sunt şi eu aiurită când intru în magazin. A pune marfa în coş cred că este un gest care a intrat obişnuinţă oricărui cumpărător , adică faci acest gest aproape mecanic, chiar dacă te gândeşti la stele verzi în momentul acela.


Felicitari!(atat)

Din păcate, pe mine nu mă poate cineva convinge că a pus un lucru în buzunar pentru că nu avea unde , şi că l-a uitat acolo. Bun, nu ai coş, dar îţi faci rost de unul şi pui în el ceea ce ţineai în mână neavând încontro, dar nu în buzunar.


Bine ca nu sunteti procuror sau judecator(sau poate ca sunteti....).
Pentru dumneavoastra nu exista exceptii si \"situatii si situatii\"- asa cum a spus corect colegul. Dumneavostra sustineti ca e imposibil, sau aproape imposibil si invocati prezumtia de vinovatie(da....de VINOVATIE, am scris corect (insa exista niste principii pe care ar trebui sa le cunoasca orice jurist).



Desigur , dle Ramirez, dvs. sunteţi excepţia, nici prin cap nu-mi trece că tocmai un avocat ar fi putut să uite intenţionat un produs în buzunar. Dar sunt persoane care încearcă să păcălească vigilenţa celor însărcinaţi cu supravegherea prin magazine, şi sunt destui.


Da. asa e , sunt o exceptie(insa pe langa mine mai sunt si altele....ingineri, medici, judecatori, procurori....etc, de parca tine de profesie #-o).
Mai mult decat atat m-ati mai facut si hot(poate ca nu ati intentionat), spunand ca \" nici prin cap nu imi trece ca un avocat ar fi putut sa uite intentionat un produs in buzunar\".
Nu ati inteles mai nimic din ce am zis eu.....dar se pare ca prezumtia aia de vinovatie nu va da pace. REPET: am pus din greseala in buzunar...din eroare(a se vedea DEX)...:)


Cum spunea cineva mai sus, nu este corect faţă de nimeni , trăim într-o societate care are reguli , care are legi şi nu putem tolera sau avea îngăduinţă pentru aşa ceva.
A spune că ai furat din greşeală dintr-un magazin este o absurditate.


Sunt de acord cu ce spunea cineva mai sus insa in cazul in care intr-adevar exista vinovatie(latura subiectiva!!)...eu m-am referit la ipoteza in care nu exista...(acele \"situatii si situatii\", insa pentru dumneavoastra exista numai \"situatii\" si atat!). Pacat.

Desigur, în situaţii raisime , este posibil să iei din greşeală un lucru ce apaţine altuia. De pildă, iei din greşeală , de pe masă , telefonul colegului , crezând că este al tău. Dar nu este decât o eroare şi îl înapoiezi. Sau, chiar printr-un tratat era exemplul acela cu luatul valizei altui călător de pe un peron, fiindcă era identic cu al tău. Poţi dovedi acel lucru şi nu vei fi tras la răspundere.


Dar am spus eu vreodata ca in fiecare zi se intampla sa uit prin buzunare obiecte de prin magazine? Sunt de acord cu situatiile rarisime(din alea cu \"uitatul\"). Vedeti ca mai sunt si alte tratate cu alte spete...nu numai cu peronul....:)
Ma mir de cum nu spuneti ca si acela cu valiza e vinovat(poate va ganditi ca s-a folosit de faptul ca valizele erau identice si chiar a intentionat sa o sustraga). Dar daca scrie in tratat....


Dar când pui un lucru în buzunar într-un magazin , mi se pare foarte greu , spre imposibil de demonstrat greşeala.


Mie nu mi se pare imposibil ...si cu asta am incheiat.

Cu stima!

Si daca vorbim de o exceptie(ceea ce eu nu sunt, slava Domnului):

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Acuzare furt din magazin laur007g laur007g Buna ziua! Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin anna2005 anna2005 Buna seara!Am si eu o problema,va rog ajutati-ma cu un raspuns.Zilele trecute,imi asteptam o prietena intr-un supermarket,..si invartindu-ma de colo-colo,.sa ... (vezi toată discuția)