avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... formularea unei intaminari corecte si complete in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

formularea unei intaminari corecte si complete in procesul de divort

Buna ziua!
Sunt Georgiana si am mare nevoie de sfatul dvs.Sotul meu a deschis actiune de divort din culpa comuna,cu cerere de schimbare a numelui si motive de divort generale si mincinoase.sunt total impotriva divortului.Sfatuiti-ma la primul termen cum procedez,iau sau nu avocat si daca e bine sa formulez intampinare ce voi scrie concret contaracarand fiecare capat formulat de el.mentionez ca avem copii minori,nu doresc sa revin la numele avut in ainte de casatorie .As formula eu o intaminare si avocat parca nu as angaja inca .Sper totusi sa se razgandeasca pana la termen mai este inca o lunaSE VA MAI PUTEA PRELUNGI ATUNCI TERMENUL CERAND DOAR ATUNCI AVOCAT PE MOTIVUL CA AM SPERAT SI CHIAR DISCUTAT DE IMPACARE?VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DVS.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:39, 6 Noiembrie 2012
Godspeed, desi apreciez multe dintre interventiile dv., imi pare ca in aceasta speta ati indemnat putintel la razboi.
Nu m-ar fi deranjat ca ati fost in dezacord cu cei care au raspuns pe aici si care incercau sa ghiceasca ce mai doreste astazi doamna care este confuza si oscilanta... insa cand ati ajuns la ideea ca sa-si santajeze fostul sot cu schimbarea numelui minorilor DACA nu i-l lasa pe al lui... nu m-am putut abtine.

Sigur ca trebuie informati sotii, ambii, si trebuie sa ia decizii in cunostinta de cauza, insa de aici si pana a-i spune sotului ca daca nu iti lasa numele tu te joci cu numele, starea emotionala si sensibilitatea propriilor copii... e cale lunga. Cu stima, fara suparare... :D

Cred ca doamna ar trebui sa se clarifice intai cam ce doreste, nici macar nu a raspuns la asta caci, cred eu, nu stie. Pentru asta, cred ca toate raspunsurile primite, intr-un sens sau in altul, o duc mai adanc in confuzie.
Poate o discutie cu un nas, un preot, un avocat, un psiholog sau un prieten... ceva din astea ar ajuta-o. Dar e clar ca din ce batem noi campii aici nu vad sa-i vina in ajutorul clarificarii a ceea ce vrea. Pana sa-si ameninte sotul si sa ceara despagubiri, poate ca doamna hotaraste sa se impace si trebuie plecat de acolo atunci, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la cerere reconventionala defragus defragus Sunt in proces de divort ca si reclamant si parata a depus cerere reconventionala la al doilea termen. Pot depune intampinare la acea cerere reconventionala? ... (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Razgandire ADANNA ADANNA In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie. Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)